clase Més escoles bressol i menys electoralisme

Fa unes setmanes, l’alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, convocava una conferència de premsa per anunciar que els estudiants de primària i secundària de la ciutat tindran llibres de textos gratis el proper curs escolar. La notícia es va fer pública sense consultar els altres partits que formem part de l’equip de govern ni la comunitat educativa ni els llibreters. El nostre grup, ICV-EUiA, va deixar clar que no comparteix aquest estil de governar personalista i arrogant.

Qualsevol persona, però, aplaudiria el compromís sobre els llibres de text, si l’educació a la nostra ciutat marxés sobre rodes.

No permetré que la realitat m’espatlli una bona notícia, va pensar probablement l’alcalde seguint l’antiga màxima del periodisme groc nord-americà. Però la realitat és tossuda, i en altres àmbits, com el de les guarderies, el dèficit és senzillament alarmant. L’alcalde, que va prometre vuit escoles bressol, tanca el mandat amb un balanç podríssim: només s’han creat 20 noves places per a infants de 0 a 3 anys. Al preu que està l’habitatge, les parelles joves tenen cada cop més dificultats per tenir fills i per criar-los. Si ens quedem de braços creuats, les traves que hi trobaran seran cada vegada més feixugues. ICV-EUiA és pionera en propostes d’ajuda a les famílies en una despesa tan important com és la d’atendre les necessitats educatives dels fills. Per això, nosaltres apostem per una àmplia xarxa pública d’escoles bressol, en què es contempli almenys un centre  per barri. Totes les promocions d’habitatge, a partir decent pisos, han d’incloure espais per a la construcció de llarsd’infants.

Si no treballem en aquesta direcció, els avanços que estem assolint per conciliar la vida laboral i familiar es quedaran en un no res en el dia a dia dels colomencs i les colomenques.

www.loligomez.cat Loli Gómez, Candidata a l’alcaldia d’ICV-EUiA Santa Coloma de Gramenet
 
 
https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2015/07/aula_2-3.jpg?fit=259%2C194&ssl=1https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2015/07/aula_2-3.jpg?resize=150%2C150&ssl=1adminGeneralMés escoles bressol i menys electoralismeFa unes setmanes, l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, convocava una conferència de premsa per anunciar que els estudiants de primària i secundària de la ciutat tindran llibres de textos gratis el proper curs escolar. La notícia es va fer pública...Santa Coloma de Gramenet