Arriba la 7a edició de les Festes Majors Alternatives de Gramenet del Besòs (Santa Coloma de Gramenet).Unes festes populars, alternatives i autogestionades. Enguany amb unesplèndid i atractiu cartell. Molt aviat podrem conèixer el programaque compta amb activitats molt diverses com el correbars, concerts,cultura popular (castellers, gegants, diables…), fira d’entitats,dinars, sopars… Les Festes Alternatives es celebraran al la glorietadel parc Europa durant els dies 5, 6 i 7 de setembre.

Ja som aquí… Han passat set anys des de que vam començar a trobar afaltar quelcom important en aquest dies de festa a la ciutat.

Trobàvem a faltar la cultura popular, trobàvem a faltar la participacióde la gent, trobàvem a faltar el suport a les entitats i cololectius dela ciutat, trobàvem a faltar una ciutat de gent lliure gaudint de lesseves festes, trobàvem a faltar un poble ejaculant cultura per places icarrers, trobàvem a faltar un espai per gestionar, trobàvem a faltarles Festes Majors de la ciutat.

Cansats com estàvem de trobar tantes coses a faltar, ens vam proposaractuar. Vam somiar que tindríem un espai per autogestionar, que avuis’ha consolidat amb les Festes Majors Alternatives. Unes festes que hanvolgut reflectir el dia a dia de la nostra ciutat, la seva gent i lesseves entitats. Unes festes que enguany tornen a obrir les portes de lafira d’entitats, unes portes que l’ajuntament va tancar i mai més havolgut tornar a obrir, evitant que el teixit associatiu de la ciutattingui veu. Aquestes son unes festes on el consum és cultural, on ensprenem un suc sabent-nos respectuosos amb la terra, on la nostra paellapopular no esclavitza infants ni aboca el pagès a la precarietat. Unesfestes que a més de convidar-te a gaudir et conviden a participar.

Per si encara no t’has adonat aquestes festes son les FestesAlternatives, alternatives no per que vulguem contradir a ningú, mesaviat perquè ens hem sentit contradits, oblidats i descuidats per partd’aquells que encara no han entès que vol dir Festes Majors d’unaciutat. Som les alternatives perquè som rebels, ecològics, solidaris,participatius, tolerants reivindicatius i festius durant tot l’any, iaquests tres dies ho volem visualitzar. Son les Festes Alternativesperquè ofereix l’espai a aquells que el saben i el volen emplenar ambel millor de si mateixos. Però sobretot som les Festes MajorsAlternatives, perquè si vols tu també pots participar i fer-lescréixer. Acosta’t, proposa, reivindica, implica’t, lluita, somia ifes-ho realitat.

Puja a la glorieta i participa!

Organitza: Comissió de Festes Alternatives [AJGB, Ateneu Popular JuliaRomera, Maulets, Lokal Social Krida, Gent de Gramenet, Casal d’Amistatamb Cuba José Sánchez, L’espurna – joves solidaris, Brigada JulioAntonio Mella, etc…amb participació de Colla de Castellers de SantaColoma, Gegants de Santa Coloma, Diables…]

adminGeneralArriba la 7a edició de les Festes Majors Alternatives de Gramenet del Besòs (Santa Coloma de Gramenet).Unes festes populars, alternatives i autogestionades. Enguany amb unesplèndid i atractiu cartell. Molt aviat podrem conèixer el programaque compta amb activitats molt diverses com el correbars, concerts,cultura popular (castellers, gegants, diables...), fira d'entitats,dinars,...Santa Coloma de Gramenet