Buscar empleo

barcelonesjove.net – Tot i la crisi econòmica, encara queden àrees que creen llocs de treball. Les principals són l’administració i direcció d’empreses, el comerç, la sanitat i les finances, que són tradicionalment grans generadors de feina.

El Baròmetre sobre la situació de la feina durant el 2009 elaborat per l’empresa Randstad identifica els àmbits on és possible trobar un lloc de treball: Administració i Direcció d’Empreses, que suposa el 20% del total de l’oferta; Ventes i Comercial (15%), Producció (11%), Atenció al client (10%), Logística (10%), Turisme (6%), Finances (5%), Informàtica (5%) i Sanitat (3%).

Segons l’estudi, les empreses estan especialment interessades en trobar comercials. Aquest és el perfil que millor ha resistit el cop de la crisi, perquè les empreses prefereixen professionals amb una clara orientació comercial capaços d’incrementar les vendes del negoci. Dins de totes les branques amb experiència comercial, els professionals més buscats són els enginyers tècnics.

Tot i que Madrid i Catalunya són les comunitats que habitualment reuneixen un terç del total de la contractació, Andalusia és la comunitat autònoma que més incrementa la seva participació en el últim trimestre. Tanmateix, Aragó, que ha mostrat els signes de la recessió més tard que altres autonomies, ha reduit de forma notable la seva oferta.

D’altra banda la crisi també ha reduit el volum d’oferta, però no ha canviat l’estacionalitat del treball. Les rebaixes del mes de gener, la Setmana Santa i la campanya d’estiu han continuat sent els tres grans punts àlgids de l’any. En aquest sentit, la propera campanya de Nadal també està previst que les empreses augmentin les peticions de treballadors.

adminGeneralbarcelonesjove.net - Tot i la crisi econòmica, encara queden àrees que creen llocs de treball. Les principals són l'administració i direcció d'empreses, el comerç, la sanitat i les finances, que són tradicionalment grans generadors de feina. El Baròmetre sobre la situació de la feina durant el 2009 elaborat per...Santa Coloma de Gramenet