Festa Major 2006L’AjuntamentInforma – Els dies 1, 2, 3 i 4 de setembre tindrà lloc la Festa Major d’Estiu, que ve farcida d’estrelles del panorama musical del nostre país. Una de les grans novetats d’enguany està en la figura del pregoner, paper reservat per als veïns del Fondo afectats per l’explosió de gas que es va produir el 12 de gener. Enguany, el pregoner no serà una personalitat coneguda pel gran públic com és costum. El discurs ho faran els veïns del barri del Fondo que van perdre casa seva a l’explosió de gas d’aquest hivern. Alhora que s’han anat trobant solucions perquè torni la normalitat a les seves vides, amb el nomenament de pregoners es vol posar de manifest la solidaritat del poble de Santa Coloma amb aquestes famílies.
 
Pel que fa a les actuacions musicals el plat fort de la Festa, les contractacions que s’han fet són ben conegudes. Aquest és el cas de Melendi, un asturià que ha barrejat la rumba i el rock i ha esdevingut tot un fenomen social. També estan plenes d’èxit les carreres discogràfiques de La Caja de Pandora, grup que hi torna després d’un llarg silenci, i els veterans de La Unión, encarregats de baixar el teló de la Festa juntament amb els rapers sevillans SFDK. Sintonitza FISC La música independent estarà al Sintonitza FISC, un festival que torna amb força. Lory Meyers, la gran revelació de la temporada amb el seu Hostal Pimodán, encapçala el cartell. També hem de citar en aquest apartat a Femme Fatale (electrònica) i El Columpio Asesino (rock). L’àmbit del jazz serà cosa de La Negra. La seva música duu el toc mestís del flamenc, el jazz, el tango i la música brasilera.

Escena

El teatre tindrà un paper important en aquesta festa. D’una banda, arribarà al Sagarra l’últim èxit de Paco Morán i Joan Pera, Matar al presidente. D’altra, The Chanclettes hi tornen amb una paròdia sobre el món de la música. Finalment, els grups teatrals colomencs seran els protagonistes d’una experiència que, amb el títol suggerent de Passatge insòlit, convertir à el jardí de la Torre Balldovina en un campament de firaires propi del segle XIX. Igual de sorprenent seran les activitats relacionades amb el foc el piromusical i el correfoc, que durà a terme L’Avalot Teatre, o la proposta que fa Scenik Teatre, l’obra Criatures.

Espais

Aquest any es recuperen la Torre Balldovina, el Centre de Recursos per a Joves Mas Fonollar i Can Zam com a espais de la Festa i s’hi incorporen dos de nous: el jardí de Can Sisteré i la plaça de la Mediterrània. La fira d’atraccions tindrà dues ubicacions: els vials de Can Zam i el parc d’Europa (aquest últim es reserva per al públic infantil).

 

https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2015/07/melendi_union_sfdk_festamajor2006.jpg?fit=200%2C128&ssl=1https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2015/07/melendi_union_sfdk_festamajor2006.jpg?resize=150%2C128&ssl=1adminGeneralL'AjuntamentInforma - Els dies 1, 2, 3 i 4 de setembre tindrà lloc la Festa Major d'Estiu, que ve farcida d'estrelles del panorama musical del nostre país. Una de les grans novetats d'enguany està en la figura del pregoner, paper reservat per als veïns del Fondo afectats per l'explosió...Santa Coloma de Gramenet