pcb

L’empresa farmacèutica Esteve i el Parc Científic de Barcelona (PCB) han decidit reforçar la col·laboració en l’àmbit del descobriment de noves entitats moleculars amb propietats analgèsiques mitjançant la creació de la Unitat Mixta Esteve-PCB. Aquesta Unitat estarà ubicada al PCB, al campus de la Diagonal Portal del Coneixement de la Universitat de Barcelona, i suposa potenciar sinergies en l’àmbit del dolor crònic, una necessitat mèdica no coberta amb les teràpies disponibles actualment.

Els projectes emmarcats en la Unitat Mixta es proposen dissenyar i sintetitzar nous compostos dirigits a dianes terapèutiques innovadores amb les eines més avançades de què disposen els dos centres. L’objectiu és descobrir i desenvolupar posteriorment tractaments eficaços per a quadres de dolor crònic.

Aquesta línia de recerca constitueix una prioritat per a les dues entitats, i també per al sistema sanitari, d’acord amb el Pla de salut de Catalunya, el Grup d’Interès sobre Cervell Ment i Dolor del Parlament Europeu i les associacions de pacients membres de l’Aliança Europea del Dolor (Pain Alliance Europe, PAE).

Font de la notícia: UB-WEB

Filed under: Llegir més …

Via:: Blog dels CRAI Biblioteques de Farmàcia i del Campus de l’Alimentació

Tedi RocaGeneralL'empresa farmacèutica Esteve i el Parc Científic de Barcelona (PCB) han decidit reforçar la col·laboració en l'àmbit del descobriment de noves entitats moleculars amb propietats analgèsiques mitjançant la creació de la Unitat Mixta Esteve-PCB. Aquesta Unitat estarà ubicada al PCB, al campus de la Diagonal Portal del Coneixement de...Santa Coloma de Gramenet