epunt.cat – Un cartell lluminós del Bar Sevillano penja aquests dies d’una de les parets del Museu Torre Balldovina de Santa Coloma, que ha convertit una part del seu espai dedicat a les exposicions, en una instantània dels anys cinquanta. El cartell del bar, juntament amb unes quantes desenes més de peces de la vida quotidiana dels colomencs, pares i avis actuals, formen part de l’exposició Objectes retrobats.

A l'exposició es recrea dues estances de la casa: el menjador i la cuina. No falten els mobles antics i els estris i aparells domèstics característics dels anys 50, 60 i 70.

Ara fa uns mesos, la direcció del Museu Torre Balldovina va fer una crida a tots els colomencs perquè ajudessin a reunir objectes quotidians representatius de les dècades cinquanta, seixanta i setanta amb la finalitat d’il·lustrar aquest període, mantenint la història, i de passada, ampliar el seu fons documental. La resposta va ser immediata i en poc més de tres mesos es va aconseguir reunir una quantitat significativa de peces, estris, documents, aparells de tot tipus i fotografies que són «unes pinzellades» -com va dir el director del museu, Ramon Sagués el dia de la inauguració de la mostra- que permeten als joves conèixer la manera de viure dels seus pares, i a aquests tornar a recordar-la amb un punt de nostàlgia. Telèfons antics, jocs infantils, aparells de ràdio, càmeres de fotografia, màquines d’escriure, així com material escolar, matrícules de motocicleta, puntes de coixí i àlbums de fotos, entre d’altres, són alguns dels objectes que es poden trobar a l’exposició. Com és lògic, moltes de les peces porten el segell dels colomencs vinguts d’altres parts de l’Estat, sobretot d’Andalusia, que van arribar a la ciutat per iniciar una nova vida lluny de casa seva però sense oblidar les arrels.

La mostra es tanca amb la recreació d’un menjador i una cuina d’aquella època, amb mobles antics i els estris que formaven part de la vida quotidiana. Fins a una vintena de persones a títol individual han ajudat a fer realitat aquesta mostra. Tots els objectes passaran a formar part de l’arxiu municipal, que continua obert per a qualsevol altre colomenc que vulgui contribuir a ampliar la col·lecció del Museu. La mostra Objectes retrobats es podrà visitar fins al dissabte 30 de gener.

adminGeneralepunt.cat - Un cartell lluminós del Bar Sevillano penja aquests dies d'una de les parets del Museu Torre Balldovina de Santa Coloma, que ha convertit una part del seu espai dedicat a les exposicions, en una instantània dels anys cinquanta. El cartell del bar, juntament amb unes quantes desenes...Santa Coloma de Gramenet