Pel que fa al document sobre feminisme, JEV pretén recordar el veritable significat d’aquest concepte, allunyat de les paraules buides l’ús de les quals s’ha generalitzat darrerament. En aquest sentit, JEV vol remarcar la necessitat de continuar avançant cap a una veritable igualtat entre homes i dones, punt del qual la nostra societat encara està massa allunyada.

Aquesta VIIIa Assemblea arriba per a Joves en un moment dolç, tant pels bons resultats obtinguts per ICV en les darreres conteses electorals com per l’important augment del cens de persones adherides en els darrers temps. Aquest darrer element ha vingut acompanyat per una notable extensió territorial, com ho representa el fet que, per primera vegada, l’Assemblea Nacional es realitzi fora de la regió metropolitana de Barcelona, feu tradicional de la formació ecosocialista.

Joves d’Esquerra Verda aprofitarà l’Assemblea per reformar la seva organització interna, adaptant-la al model, més proper al territori, que suposa la divisió del país en set vegueries. Aquesta nova organització territorial es reflectirà en la composició del nou Consell Nacional de JEV, màxim òrgan entre assemblees, on el Vallès Oriental passarà a tenir d’un a dos membres. Tot plegat reflecteix l’augment del pes específic que l’organització de Joves a la nostra comarca ha experimentat darrerament al sí de l’organització, un fet que es farà també palès igualment amb la nombrosa presència de candidats i candidates joves a les llistes de les properes eleccions municipals.

Mes informacio: www.jev-jic.org

La trobada bianual dels i les joves ecosocialistes tindrà lloc a Tarragona els propers dies 10 i 11 de març, amb la presència d’unes 200 persones, de les quals gaire bé una trentena provinents del Vallès Oriental

El coordinador de Joves d’Esquerra Verda del Vallès Oriental, el monteloní Jordi Manils, ha estat avui dimecres l’encarregat de presentar públicament el programa de la VIIIa Assemblea Nacional de JEV. L’Assemblea, en aquesta ocasió, se celebrarà a Tarragona el cap de setmana del 10 i l’11 de març, i hi és prevista l’assistència d’uns tres-cents joves ecosocialistes. La representació del Vallès Oriental comptarà amb prop de trenta persones, essent la delegació més nombrosa de les enviades fins ara des de la nostra comarca a una Assemblea Nacional. Manils ha presentat els documents ideològics que es portaran a debat a l’Assemblea: un sobre la idea de “decreixement” i l’altre sobre feminisme.

El document sobre “decreixement” representa una aportació novedosa a la discussió política al nostre país, si bé aquest és un concepte que ja ve sent apuntat en els darrers temps des del món acadèmic i des de determinats moviments socials. Es tracta de plantejar la superació del concepte de “creixement sostenible” i apuntar la necessitat de  “decréixer” en determinats indicadors econòmics per tal de mantenir l’equilibri ecològic i avançar en l’equitat entre les persones. Amb aquest debat, Joves d’Esquerra Verda torna a situar-se a l’avantguarda del discurs polític de l’esquerra, com ja va fer en el seu dia quan va plantejar l’evolució d’Iniciativa cap a l’ecosocialisme.

adminGeneral Pel que fa al document sobre feminisme, JEV pretén recordar el veritable significat d’aquest concepte, allunyat de les paraules buides l’ús de les quals s’ha generalitzat darrerament. En aquest sentit, JEV vol remarcar la necessitat de continuar avançant cap a una veritable igualtat entre homes i dones, punt del...Santa Coloma de Gramenet