Fundació Tallers Servei Inserció 1

Un any més, des del Servei d’Inserció Laboral de Fundació Tallers, hem portat a terme els Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat (SIOAS 2015-2016), subvencionats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i cofinançats pel Fons Social Europeu, en el marc dels convenis de col·laboració signats amb els ajuntaments de Badia del Vallès i Barberà del Vallès.

En l’itinerari SIOAS Badia, de les 15 persones participants, 7 han trobat feina en l’Empresa Ordinària. Al finalitzar el servei, 5 persones mantenen el lloc de treball. En l’itinerari SIOAS Barberà, del total de 15 persones participants, 8 han trobat feina en l’Empresa Ordinària, i la mantenen 6 persones al finalitzar el projecte.

Si tenim en compte la mitjana dels serveis, el 50% han trobat feina a l’Empresa Ordinària i el 36% la mantenen, amb contractes mínim de 3 mesos, de les quals el 54,5% són persones amb problemes de Salut Mental. Analitzant les dades més detalladament, el 18% són dones aturades de llarga durada amb problemes de Salut Mental, el 45,4% són joves menors de 30 anys, el 36% són persones aturades de llarga durada i el 63% persones amb estudis primaris o secundaris.

Pel que fa a la tipologia dels contractes, el 63,6% són iguals o superiors a 12 mesos. Referent als sectors econòmics, el 100% dels contractes realitzats han estat dins el sector Serveis i Comerç, activitat econòmica amb perspectives de treball.

Els col·lectius més desfavorits són els joves menors de 30 anys, les persones majors de 45 anys, les dones, les persones aturades de llarga durada i les persones amb especials dificultats d’inserció, com són les persones amb discapacitat i/o problemes de Salut Mental. Així doncs, podem afirmar que seguim apostant per una ocupació de qualitat, ja que hem incidit en la millora de l’ocupabilitat de les persones ateses, aconseguint contractes de qualitat en Empresa Ordinària en sectors amb perspectives d’ocupació.

Fundació Tallers Servei Inserció 3

Com a Servei Integral, en el SIOAS, a més de realitzar les accions pròpies d’orientació i intermediació laboral, hem ofert acompanyament psicològic-emocional a les persones participants. S’han realitzat tallers grupals d’autoconeixement, de gestió emocional i de motivació, sessions de Mindfulness, sessions de Moviment Expressiu i de Teatre Social. Les sessions de Teatre Social s’han portat a terme gràcies a la col·laboració de Averlasailas – Teatro de lo possible. L’objectiu d’aquest conjunt d’accions innovadores ha estat fomentar l’empoderament de les persones amb discapacitat, per tal d’assolir amb èxit la seva inserció sociolaboral i millora de la Qualitat de vida.

Fundació Tallers formem part de la xarxa d’entitats del Programa Incorpora de La Caixa, l’objectiu del qual és implicar el teixit empresarial en la pràctica de la Responsabilitat Social Corporativa, oferint un servei d’intermediació laboral i assessorament per a la contractació de persones en situació de risc d’exclusió social a les empreses.

Servei d’Inserció Laboral de <a class="colorbox" rel="nofollow" Llegir més …

Via:: Fundació Tallers

https://i1.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/07/FundaciC3B3-Tallers-Servei-InserciC3B3-1.jpg?fit=578%2C433&ssl=1https://i1.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/07/FundaciC3B3-Tallers-Servei-InserciC3B3-1.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tedi RocaGeneralUn any més, des del Servei d'Inserció Laboral de Fundació Tallers, hem portat a terme els Serveis Integrals d'Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat (SIOAS 2015-2016), subvencionats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i cofinançats ...Santa Coloma de Gramenet