merce2016-blog

Reconec d’entrada que em va agradar, i a estones em va emocionar i tot. Em refereixo al pregó de les festes de la Mercè de 2016, que va anar a càrrec de l’escriptor Javier Pérez Andújar. Després de l’encesa polèmica que el va precedir entre un col·lectiu de persones que discrepaven frontalment d’algunes de les seves opinions i que simplement per aquest motiu rebutjaven de pla la seva elecció , les seves paraules van ser com un bàlsam que van apaivagar a l’instant les crítiques.

Motius que demostren fins a quin punt l’autor de Sant Adrià de Besós va encertar de ple. No va caure en el parany de passar factura als que els dies anteriors l’havien fustigat de valent demostrant un cop més el seu tarannà tolerant i obert . Va encertar amb el to i a l’hora de reivindicar la cultura popular. Moltes altres persones es van sentir identificades. Estic convençuda que molts ciutadans de l’àrea metropolitana nascuts aquí o vinguts d’arreu van compartir i entendre molt bé les paraules de Pérez Andújar. L’ idioma escollit va ser el castellà. Res a dir, està en el seu dret de fer-ho. Referint-se als barris metropolitans que coneix prou bé, on el bilingüisme es viu amb naturalitat, crec que això no va estranyar a ningú.

Tampoc va fer esment al contra pregó que havien preparat alguns membres de l’oposició, el qual, malgrat la popularitat televisiva del personatge escollit, no va passar de ser una astracanada a la que no caldria ni referir-se si no fos perquè il·lustra el clima tens que es respira en determinats sectors i que pel que sembla no es relaxa ni per la festa major de la capital catalana. Em va semblar positiu un detall: l’ex alcalde de CIU, Xavier Trias, que va escoltar amb molta atenció el pregó, va felicitar a l’autor afegint que li havia agradat molt.

No comparteixo les opinions dels que recriminen a l’escriptor poca fondària intel·lectual. Un pregó, tal com jo l’entenc, ha de ser un text entretingut i ben escrit que serveixi de pòrtic festiu. No és un tractat filosòfic ni tampoc un assaig aptes per iniciats i per altres fors acadèmics.

Per acabar només una breu reflexió i un interrogant. Hauríem de ser capaços de baixar una mica la guàrdia de la crispació si mes no en dies tan senyalats. Tenia entès que les festes son una magnífica excusa per conviure i confraternitzar entre ciutadans. Doncs això mateix, que tal com estan les coses bona falta ens fa a tots plegats.

Llegir més …

Via:: forumgrama

https://i2.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/11/merce2016-blog.jpg?fit=833%2C524&ssl=1https://i2.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/11/merce2016-blog.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tedi RocaGeneralReconec d'entrada que em va agradar, i a estones em va emocionar i tot. Em refereixo al pregó de les festes de la Mercè de 2016, que va anar a càrrec de l'escriptor Javier Pérez Andújar. Després de l'encesa polèmica que el va precedir entre un col·lectiu...Santa Coloma de Gramenet