Ja abans de començar la manifestació, els Mossos d’Esquadra han començat a imposar la seva mà de ferro, més pròpia de dictadures que totes encara tenim a la memòria, imposant un nou recorregut al que havien previst els estudiants; sota l’amenaça d’utilitzar la força si no se’ls feia cas.

 

         La manifestació ha transcorregut escortada pels agents, amb 5 furgones antidisturbis darrera i amb altres vehicles tallant el pas als carrers propers a la ruta fixada pels propis agents. Malgrat aquesta situació d’assetjament, els i les estudiants han marxat en crits de defensa de la Universitat Pública i contra les privatitzacions sense fer cas a la coacció evident d’agents uniformats i de paisà.

Finalment, lluny del punt final previst, la manifestació ha acabat al Pla de Palau, on s’ha pogut llegir el manifest unitari de la PMDUP. S’ha desconvocat la marxa a les 14 hores, i les persones assistents han abandonat tranquil·lament la plaça.

 

Quan ja no quedava ningú, durant el camí de tornada, a l’alçada de la seu de CCOO de Via Laietana, sense més justificació tot d’agents de paisà, i uniformats han parat a 6 assistents de la manifestació, i els han fet identificar i els han amenaçat en endur-se’ls detinguts.

 

Durant les retencions, els Mossos han deixat clar que aquestes eren detencions clarament polítiques a través de comentaris com anem especialment a per tu” o d’altres com

adminGeneralJa abans de començar la manifestació, els Mossos d'Esquadra han començat a imposar la seva mà de ferro, més pròpia de dictadures que totes encara tenim a la memòria, imposant un nou recorregut al que havien previst els estudiants; sota l'amenaça d'utilitzar la força si no se'ls feia cas.         ...Santa Coloma de Gramenet