SOS Gent Gran obté la unanimitat i el compromís del Ple Municipal de novembre

La ferma reivindicació ciutadana de SOS Gent Gran ha aconseguit que l’equip de govern municipal del PSC claudiqui i es comprometi a prendre mesures -que fins ara no havia contemplat com a prioritàries- per garantir equipaments assistencials públics per a la gent gran. La moció elaborada per la plataforma SOS Gent Gran, i presentada al darrer Ple de l’Ajuntament pels grups municipals Gent d’Esquerres ICV-EUiA i SOM, feia que el govern donés suport i anunciés l’edificació d’habitatges tutelats per a gent gran a iniciar en el termini d’un any, un compromís mai assumit malgrat disposar-se dels terrenys com va recordar la Inés, representant del col·lectiu, en la seva intervenció a la sessió. “Si el treball fet fins ara comença a donar fruits, és ben cert també que el trajecte definit acaba de començar”. La cohesió i els objectius clars de SOS Gent Gran van molt més enllà dels intents d’instrumentalització de la seva pluralitat o d’incredulitat i lloança davant la capacitat innata de confluir en igualtat quan alguna cosa ens crema.

La sessió del Ple municipal del mes de novembre venia farcida, vuit a vuit, de mocions i peticions de paraules de les entitats ciutadanes. La sala i el passadís a petar de gent. Setze punts a l’ordre del dia que s’obrien pas entre les reivindicacions de l’Ampa de l’escola Riera Alta per un pati en condicions. S’inunda cada cop que plou des de la seva inauguració i demanen una partida específica del nou pressupost per fer les obres necessàries d’immediat.

El nostre grup municipal es mostra a favor d’aprovar modificacions de crèdit del pressupost 2016 però sense compartir la manera de fer-ho. A Santa Coloma s’evidencia la manca de recursos per a col·lectius vulnerables. La Generalitat activa el grau 1 de dependència, però no posa els diners que precisa la ciutat per a fer front a l’atenció d’aquestes persones. L’Ajuntament assumeix la despesa i comença a rascar partides per poder dedicar els 7.751€ a cobrir la facturació de l’atenció domiciliària d’aquestes persones. “Els emplacem a negociar el contracte programa per defensar la singularitat de Santa Coloma i les necessitats de la nostra gent davant de qui sigui i de les administracions que calgui”, reclamava Alexandra Sevilla, “si no us planteu, aquesta situació no té pinta que vagi a millor en els propers anys”. En aquesta línia, votem en contra del següent punt on es demana aprovar un suplement de crèdit del pressupost 2016, finançat amb romanent líquid de tresoreria. “Ens sembla escandalós haver de pagar fins a 700.000€ per unes obres mai acabades”, conclou la regidora portaveu de Gent d’Esquerres-ICV-EUiA.

Votem en contra els punts 9 i 10 referents a resoldre les al·legacions que el nostre grup va formular al Reglament de la Comissió Municipal de Festes i a la Comissió sobre la Memòria Històrica de Santa Coloma, entenent que no es dona sortida a les nostres propostes i que es pretén aprovar definitivament aquests reglaments tal i Llegir més …

Via:: Grup Municipal Gent d’Esquerres ICV-EUiA

Tedi RocaGeneralSOS Gent Gran obté la unanimitat i el compromís del Ple Municipal de novembre La ferma reivindicació ciutadana de SOS Gent Gran ha aconseguit que l'equip de govern municipal del PSC claudiqui i es comprometi a prendre mesures -que fins ara no havia contemplat com a prioritàries- per garantir equipaments...Santa Coloma de Gramenet