Aquest passat dissabte dia 24 de novembre de 2007, cap a les 01.30h de la matinada, tres joves colomencs van ser amenaçats i agredits per un grup d’uns 6 neonazis. Els fets van passar als jardins de Can Sisteré. Quan aquests tres joves restaven tranquils, 6 persones amb el cap cobert amb cascos de moto, i amb simbologia feixista i espanyolista, van aparèixer i els van amenaçar esmentant el cas del jove assassinat fa tres setmanes a mans d’un militar neonazi a Madrid. Tot seguit els van agredir, patint diverses contusions, però havent pogut fugir, tot i ser perseguits. Al cap d’una estona, quan els neonazis ja havien marxat, va aparèixer una patrulla de la Policia Local. Els joves agredits es van adreçar a ells rebent una resposta passiva, i justificant els fets amb una festa “antifeixista” que aquella mateixa nit havia organitzat l’Assemblea de Joves (AJGB) per la seva autogestió.

Per altra banda, aquest no és un cas aïllat. El passat 11 de novembre un jove madrileny, Carlos Javier, va ser assassinat a mans d’un neonazi. A la nostra ciutat però, tampoc és aïllat ja que just farà una setmana, el passat 17 de novembre, mentre es realitzava a Barcelona la manifestació en record al jove madrileny, un altre jove colomenc va ser agredit als carrers del centre de la ciutat. Això però, no resta en aquestes agressions ja que diverses persones han patit, i des de l’agressió d’aquest cap de setmana passat segueixen patint, persecucions i seguiments per part de grupuscles neonazis. També cal esmentar fets com els d’aquest passat estiu al Parc Europa on fins i tot van amenaçar amb una pistola de fogueig. 

Davant d’això, des de la Comissió Antifeixista 27 de Gener, manifestem: 

–         El nostre rebuig a les diferents agressions patides pels diferents joves colomencs.

–         Mostrar el nostre ferm suport als joves agredits.

–         Denunciar la passivitat i complicitat policial davant d’aquests fets.

–         Denunciar la impunitat amb que grupuscles i organitzacions neonazis actuen als nostres carrers, vers migrants, gais, lesbianes i transsexuals, i les persones vinculades a diferents moviments socials.

–         Denunciar la criminalització del jovent, i del moviment antifeixista en general.

–         La nostra convicció en la lluita antifeixista per tal de deixar clar que: no passaran!

–         Que aquest no és un fet aïllat. Diversos assassinats, als quals sempre recordarem i no oblidarem: Guillem Agulló, Roger, Carlos…; però també, les múltiples agressions que es donen a la nostra ciutat i arreu: els joves agredits aquestes últimes setmanes a Santa Coloma de Gramenet, la noia equatoriana agredida als Ferrocarrils de la Generalitat, entre molts d’altres casos…

Front la ofensiva feixista i les agressions cal organització per tal de plantar cara a aquestes. 

Des de la Comissió Antifeixista 27 de Gener, en la nostra tasca per la recuperació de la memòria històrica antifeixista local, però també de fer front al feixisme actual en totes les seves formes, fem una crida a l’organització i la participació en la lluita antifeixista per tal d’assolir un futur en llibertat, sense opressions ni agressions als pobles i les persones. 

També però, recordem com aquests mesos es parla de memòria històrica. Una memòria històrica que reclamem serveixi per recordar i homenatjar tots i totes aquelles persones que van patir la repressió franquista. Davant d’això, cal seguir criminalitzant el feixisme però, també plantar cara a les diferents formes de feixisme actual, sense restar passius. Per tant, demanem que des de les institucions no es resti passiu i es facin passos ferms contra aquesta mena d’agressions, sense criminalitzar qui pateix aquestes.

Des de la Comissió Antifeixista 27 de Gener, i el conjunt de col·lectius i persones antifeixistes de la ciutat, no callarem i donarem respostes a aquestes agressions, cosa per la qual demanem resteu atentes a possibles convocatòries i/o accions.

PROU IMPUNITAT FEIXISTA!

PLANTEM CARA AL FEIXISME!

Comissió Antifeixista 27 de Gener

Gramenet del Besòs (Santa Coloma de Gramenet)

27 de Novembre de 2007

Per contactar, mostrar rebuig i donar respostes: Antifeixistes@ara-santacoloma.com

 

 

ARA SI: “PROU IMPUNITAT. PLANTEM CARA AL FEIXISME”

Des de la Comissió Antifeixista 27 de Gener, de Gramenet del Besòs, volem donar a conèixer al conjunt de la societat colomenca un seguit de fets que s’estan donant a la nostra ciutat.

 
adminGeneralAquest passat dissabte dia 24 de novembre de 2007, cap a les 01.30h de la matinada, tres joves colomencs van ser amenaçats i agredits per un grup d’uns 6 neonazis. Els fets van passar als jardins de Can Sisteré. Quan aquests tres joves restaven tranquils, 6 persones amb el...Santa Coloma de Gramenet