altL’any 2008 el Departament d’educació va anunciar la creació de 900 noves places escolars a la ciutat de Santa Coloma per compensar-ne així el dèficit i pal·liar els problemes que ocasionava la manca de places, la matrícula viva i l’excés de ràtios a les aules de les escoles de la ciutat. Així doncs es construirien noves escoles i se n’ampliarien algunes de les ja existents.
En el cas concret d’una de les escoles: l’Escola Riera Alta, la seva construcció i posada en funcionament estava prevista per a l’ inici del curs 2009-2010. El curs s’apropava i l’escola no era construïda, així que els nens i nenes van haver de passar el primer curs de la seva escolarització en unes aules habilitades en un edifici alternatiu, lluny d’ on aniria la seva futura escola amb els problemes que això significava per a les famílies.
Una nova promesa assegurava que l’escola, al menys la part d’infantil (3-6 anys), estaria enllestida, aquesta vegada sí, per poder començar el curs 2010-2011 en l’edifici definitiu. Això no va ser així i es va proposar a les famílies començar el curs en unes aules habilitades dintre d’una altra escola encara més lluny que la del curs anterior, atès que l’escola nova encara trigaria a ser finalitzada.
Davant de tants desgavells, algunes famílies s’hi van negar, i entre altres mesures de pressió/protesta, van anunciar que no portarien a escola els seus fills fins que no estigués acabat l’edifici promès i van començar el curs a la Plaça de la Vila.
Cal destacar durant tot aquest procés l’actuació de l’ A.M.P.A del centre, que ha fet un seguiment exhaustiu i ferm de totes les actuacions que tenien a veure amb la seva escola des del primer dia: licitacions, visita d’obres, compliment de dates, etc; a més de les tasques rutinàries: extraescolars, menjador, acollida…
Constantment exigien reunions amb l’Ajuntament i els responsables de la regidoria i el Departament d’Educació. Setmanalment s’ajuntaven a la porta de l’Ajuntament per fer-hi protestes i reclamar allò que els pertanyia. Mai no van refiar-se’n de promeses i paraules i exigien només fets i compromisos reals.
Fruit d’aquesta lluita, avui l’Escola Riera Alta és una realitat. La segona part de les obres: la part de primària (6-12anys), ja està en procés de licitació i de ben segur que els pares faran bé de no refiar-se’n de l’ últimament molt qüestionada GISA, (empresa dedicada a la adjudicació d’ obres públiques de la Generalitat) i no relaxar-se en la seva lluita com no ho han fet fins ara.
Fa goig veure com encara podem trobar exemples de lluita ciutadana i dels seus resultats. Com a pare de futurs alumnes d’aquest centre, em sento orgullós de poder portar-los a una escola que ha nascut de la lluita i les reivindicacions d’ allò que considerem just i que, és per tant, un projecte il·lusionant i ple de compromís per part d’aquells que en formen part.

adminGeneralL'any 2008 el Departament d'educació va anunciar la creació de 900 noves places escolars a la ciutat de Santa Coloma per compensar-ne així el dèficit i pal·liar els problemes que ocasionava la manca de places, la matrícula viva i l'excés de ràtios a les aules de les escoles de...Santa Coloma de Gramenet