La lluita per la plena independència política i econòmica per al poble treballador català no va néixer ahir, com alguns desmemoriats podrien pensar. Fa una bona colla d’anys que l’Esquerra Independentista lluita amb els mateixos objectius indestriables: la plena Independència nacional dels Països Catalans i la superació de l’explotació i tota forma d’opressió mitjançant el Socialisme.

I en aquesta lluita el jovent hi ha tingut un paper protagonista, també a Gramenet de Besòs (Santa Coloma de Gramenet).

A la xerrada “Història de l’Independentisme Juvenil a Gramenet de Besòs” repassarem o, en el cas dels més joves, descobrirem moltes coses d’una part de la nostra història, de la història dels de baix, del poble desposseït que sobreviu a una ciutat dormitori de l’extraradi barceloní, tan sovint ignorada i oblidada.

El ponents pertanyen a tres generacions diferents de la lluita independentista a la ciutat i així podrem conèixer la memòria dels joves militants colomencs des dels 80 fins a l’actualitat a través de diverses experiències organitzatives.

En Jun Sànchez, exmembre i fundador de Maulets, va ser un dels pioners del moviment juvenil independentista a Gramenet i fruit del seu compromís militant va arribar a ésser empresonat sota l’acusació falsa de pertinença a Terra Lliure juntament amb el seu pare.

El segon ponent, en David Requena, va militar al Front d’Independentistes Colomencs, més conegut per les seves sigles: FIC. Aquesta organització va mantenir ben viva la flama de la lluita independentista en uns moments en que malauradament l’atomització i la desorientació estratègica regnaven al moviment independentista.

L’Oriol Corral, el més jove dels ponents, posarà sobre la taula les experiències dels darrers anys i en particular de l’Escamot Gramenet, una organització de curta vida però profund calat a la ciutat.

Desprès de la xerrada, el jove i prometedor duo de soul Pëlogruesoul ens oferirà un concert en acústic!

I si us voleu quedar a sopar, podreu gaudir d’un pintxos boníssims a preus populars!

L’acte serà el proper divendres 5 d’abril a partir de les 19h. a l’ACP Aramateix (c/Montserrat, 3, Gramenet de Besòs).

adminGeneralLa lluita per la plena independència política i econòmica per al poble treballador català no va néixer ahir, com alguns desmemoriats podrien pensar. Fa una bona colla d'anys que l'Esquerra Independentista lluita amb els mateixos objectius indestriables: la plena Independència nacional dels Països Catalans i la superació de l'explotació...Santa Coloma de Gramenet