Per Angel Moratilla   

Representants d'associacions d'afectats de les explosions de gas natural que els últims anys han provocat víctimes mortals es van reunir ahir a la ciutat de Barcelona. La trobada, que va ser una primera presa de contacte, va servir per posar en comú les experiències. Hi van assistir representants de Santa Coloma de Gramenet, Cornellà i Tarragona. Des del novembre del 2005, 10 persones han perdut la vida a Catalunya en aquests tipus d'explosions. També hi va ser present un representant de Palència.

Tarragona, Santa Coloma de Gramenet i Cornellà tenen la desgràcia comuna de ser ciutats on hi ha hagut explosions de gas natural amb víctimes mortals. Les associacions que agrupen els afectats d'aquestes explosions es van reunir ahir a Barcelona per compartir experiències i unir esforços, segons van explicar a El Punt fonts d'aquestes associacions.

A la trobada també hi va assistir un representant de l'explosió de Palència. El diari El Norte de Castilla va avançar dimarts aquesta reunió i la va emmarcar en la voluntat d'unir esforços per exigir als responsables de les administracions que agilitin la resolució dels tràmits i els afectats puguin recuperar el més aviat possible allò que han perdut. L'objectiu de posar en comú les experiències és facilitar solucions a les necessitats de les víctimes. Els representants que ahir es van trobar a Barcelona es reuniran amb les respectives entitats per tal d'explicar a tots els membres les conclusions a què van arribar.

Àngel Moratilla, president de l'associació d'afectats de l'explosió del Fondo, a Santa Coloma de Gramenet, va assegurar que la reunió «ha anat bé». Moratilla, que no va voler donar detalls de la trobada, per respecte a la voluntat de les entitats de transmetre directament als afectats com va anar, va explicar a aquest diari que l'encontre va ser «una primera posada en contacte cara a cara amb els afectats d'explosions de gas natural». Les entitats havien mantingut contactes, però ahir va ser la primera vegada que totes es van trobar cara a cara.

Mesos enrere s'havia especulat que les entitats de víctimes d'explosions de gas natural es podrien constituir en associació. Aquesta possibilitat no està confirmada, però si s'acaba portant a terme ahir s'hauria fet el primer pas.

adminGeneralPer Angel Moratilla   Representants d'associacions d'afectats de les explosions de gas natural que els últims anys han provocat víctimes mortals es van reunir ahir a la ciutat de Barcelona. La trobada, que va ser una primera presa de contacte, va servir per posar en comú les experiències. Hi van...Santa Coloma de Gramenet