Article de la companya Berta López publicat al número especial de Sant Jordi de la publicació El Mirall.net
Estem convençuts que les famílies que han perdut el seu habitatge, o estan amenaçades amb això, o les que no poden fer front al pagament dels subministraments bàsics volen respostes; volen fets, no promeses incomplertes. Resulta tristament preocupant i vergonyós que algunes forces polítiques utilitzin la desgràcia de moltes persones com a arma política. A Santa Coloma de Gramenet els i les socialistes no ho permetrem.

El PP ha tret la pols a la seva amenaça de recórrer davant el Tribunal Constitucional la llei catalana 24/2015 de mesures urgents per fer front a l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. Aquesta llei es va aprovar gràcies a la ILP de la PAH i diverses entitats socials i va comptar amb el nostre vot favorable. Nosaltres ja ens hem adherit a la campanya “la llei 24/2015 no es toca”.

En la guerra entre nacionalismes, les milers de famílies necessitades han de ser comptades com a “danys col·laterals” d’aquesta dreta irresponsable. I a l’altra banda, la Generalitat governada per JuntsXSí i ERC, que manifesten en privat que ja els hi vindrà bé la paralització de la llei per no haver d’assumir els costos que genera.
I per què diem això? Perquè a Santa Coloma estem patint la inoperància del govern autonòmic. La llei 24/2015 és un gran instrument per lluitar contra la pobresa; ha permès a molts ajuntaments com el nostre recolzar sobre un text legal les polítiques socials. El consistori colomenc remet els expedients de les famílies a la Taula d’Emergències de l’Agència d’Habitatge de Catalunya que té tres mesos de termini per contestar. Aquest termini no es compleix. I en el cas d’un expedient favorable la llei preveu diverses possibilitats per donar resposta a la manca d’habitatge. Vegem.

Les famílies que ho necessitin i ho justifiquin poden accedir al parc d’habitatges municipals; els nostres estan ja tots ocupats. Pisos cedits per entitats financeres; l’Ajuntament negocia constantment aquesta possibilitat i va ser el primer a iniciar les multes per tenir-los buits. També es pot optar als habitatges de la Generalitat; la Generalitat ens diu que a Santa Coloma no té habitatges. La llei també preveu la cessió obligatòria de pisos buits per a lloguer social; obligació de la Generalitat però com han fet molt poc , al novembre l’Ajuntament va llançar els primers requeriments.

I no ens volem estendre sobre el treball conjunt amb la PAHV de Santa Coloma, les mediacions hipotecàries, la paralització de desnonaments , el pagament de rebuts de llum, aigua o gas, la informació i suport davant companyies de subministraments i entitats financeres. Només una dada més: 7,1 milions d’euros del pressupost municipal de 2015 es van gastar en Serveis Socials, la millor mesura per evitar que les famílies vulnerables arribin al punt del desnonament.

Les famílies i la societat demanen respostes i actituds valentes dels seus responsables polítics. Al govern municipal que presideix Núria Parlon les troben diàriament, perquè va més enllà de Llegir més …

Via:: PSC

https://i2.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/04/IMG_20160420_WA0009.jpg?fit=640%2C508&ssl=1https://i2.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/04/IMG_20160420_WA0009.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tedi RocaGeneralArticle de la companya Berta López publicat al número especial de Sant Jordi de la publicació El Mirall.netEstem convençuts que les famílies que han perdut el seu habitatge, o estan amenaçades amb això, o les que no poden fer front al pagament dels subministraments bàsics volen respostes; volen fets,...Santa Coloma de Gramenet