Investigadors de la Universitat de Barcelona han descobert un mecanisme essencial de regulació del procés d’infecció de la salmonel·la, un bacteri relacionat amb diverses malalties gastrointestinals com la salmonel·losi. El treball, publicat a la revista PLOS Pathogens, demostra que la regulació en l’elongació de la transcripció, primer pas en el procés d’expressió de la informació continguda en l’ADN, és clau en la virulència de la salmonel·la. Aquesta recerca permet aprofundir en els mecanismes que utilitzen els bacteris per regular l’expressió gènica, i a llarg termini podria contribuir a desenvolupar noves vacunes.

El treball està dirigit per Carlos Balsalobre, professor del Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística de la UB. També hi han participat els experts de la UB Tania Gaviria Cantin i Youssef El Mouali, així com els investigadors de l’Institut Karolinska d’Estocolm Soazig Le Guyon i Ute Römling.

Llegir més …

Via:: Blog dels CRAI Biblioteques de Farmàcia i del Campus de l’Alimentació

Tedi RocaGeneralInvestigadors de la Universitat de Barcelona han descobert un mecanisme essencial de regulació del procés d'infecció de la salmonel·la, un bacteri relacionat amb diverses malalties gastrointestinals com la salmonel·losi. El treball, publicat a la revista PLOS Pathogens, demostra que la regulació en l'elongació de la transcripció, primer pas en...Santa Coloma de Gramenet