elpunt.cat – Finalment, sí que hi haurà pistes d’atletisme reglamentàries a Santa Coloma. Serà al futur parc de Can Zam, tal com es va aprovar en el ple del mes de febrer del 2006. L’Ajuntament vol recuperar els primers dibuixos del projecte, que preveien les reivindicades pistes de 400 metres de corda i, sobre aquests, discutir la seva possible ubicació dins del futur parc urbà, buscant «el consens» amb els grups polítics i les entitats ciutadanes. El canvi d’ubicació es farà efectiu en el ple de la setmana vinent i respon, segons l’alcaldessa, al seu «compromís» per reconduir les actuacions més qüestionades durant l’anterior mandat.

Solar Bastida

La setmana vinent, el ple de l’Ajuntament de Santa Coloma aprovarà la suspensió del pla general metropolità (PGM) relatiu a Can Zam, que permetrà el govern de Parlon refer el projecte de la segona fase del parc i encabir-hi les reivindicades pistes de competició. La intenció de l’alcaldessa és recuperar el projecte que es va aprovar de manera inicial el febrer del 2006, que incloïa les instal·lacions d’atletisme, i discutir amb entitats ciutadanes -en especial amb la Unió Colomenca d’Atletisme (UCA)- i grups polítics el futur del parc urbà.

Núria Parlon defensa les pistes reglamentàries que l’anterior govern va decidir eliminar emparant-se en suposades incompatibilitats «d’orientació» i de distribució d’espais. El canvi d’actitud respon al «compromís» que Parlon va adquirir el mateix dia que va agafar la vara d’alcaldessa. «Sempre he manifestat la voluntat d’iniciar processos de reflexió en aquells àmbits en què hi ha hagut falta de consens amb l’objectiu de recuperar la confiança dels ciutadans», va dir l’alcaldessa. Parlon considera, doncs, que és «possible» encabir unes pistes de competició «molt demandades» a Can Zam, tot i destacar els «inconvenients» que, d’entrada, presenta la ciutat, a causa de l’escàs sòl.

Encara es desconeixen les característiques de les futures instal·lacions i la seva ubicació concreta, aspectes que l’alcaldessa colomenca vol discutir amb els representants de la UCA. De fet, ja es va dur a terme una primera reunió entre les dues parts que va servir per posar sobre la taula les reivindicacions dels atletes i les intencions del nou govern. Per als esportistes, la «reconsideració» de l’alcaldessa és «el màxim objectiu» al qual aspiraven després d’un període en què han estat en «lluita constant». «Estem molt esperançats. Contents», va dir Rafael Vives, membre de la UCA, però va puntualitzar amb ironia: «Fins que no les veiem, no ho creurem.»

Foment de l’esport de base

Com és lògic, la incorporació de les pistes de 400 metres a Can Zam canvia el projecte de remodelació de les antigues, ubicades a la Bastida i en obres de millora. El projecte estava subvencionat amb el primer fons estatal d’inversió local (Feil) amb 3,3 milions d’euros i pretenia «renovar» les pistes Antoni Amorós, tot i tenir el rebuig frontal de la UCA, que exigia les pistes de competició. En les darreres setmanes, l’Institut Municipal d’Esports (IME), a petició de l’Ajuntament, ha estudiat les «necessitats» esportives de la ciutat per redefinir el projecte. Finalment, s’han previst dues pistes de futbol sala -en comptes de les d’atletisme-, que donaran cobertura a l’esport de base dels centres educatius i les diferents entitats esportives de la ciutat.

adminGeneralelpunt.cat - Finalment, sí que hi haurà pistes d'atletisme reglamentàries a Santa Coloma. Serà al futur parc de Can Zam, tal com es va aprovar en el ple del mes de febrer del 2006. L'Ajuntament vol recuperar els primers dibuixos del projecte, que preveien les reivindicades pistes de 400...Santa Coloma de Gramenet