Manifestacio3cat24.cat – Més d’un miler de persones s’han manifestat aquest dijous a la tarda a Santa Coloma de Gramenet amb el lema “Fora polítics corruptes. Ara, el poble”. Els veïns han sortit al carrer per demanar la dissolució de l’actual equip de govern, que es paralitzin els projectes urbanístics que hi ha en marxa al municipi i que es publiqui l’evolució del patrimoni personal de tots els càrrecs públics des que van accedir a la corporació municipal. Abans que arrenqués la marxa s’han viscut moments de tensió perquè un grup de veïns ha intentat forçar la porta de l’ajuntament, sense èxit. L’altra imatge de la mobilització han estat els xoriços que molts manifestants han lluït penjats en pals.

La manifestació, convocada per la Plataforma per a la defensa de la Serra Marina i Can Zam, ha sortit a les set de la tarda de la plaça de la Vila, on hi ha l’ajuntament, que la Guàrdia Civil va escorcollar dimarts de la setmana passada, en el marc de “l’operació Pretòria”. Unes 1.500 persones, segons càlculs periodístics inicials, han sortit al carrer per exigir un govern transparent i que actuï amb netedat.

La indignació pels presumptes delictes que investiga l’Audiència Nacional s’ha fet palesa cap a tres quarts de set de la tarda, abans que comencés la manifestació, quan un grup de veïns ha empès la porta del consistori per forçar-ne l’entrada. Els agents de la Guàrdia Urbana els ho ha impedit i s’han viscut moments de tensió.

Posteriorment ha començat la manifestació, en què els xoriços han estat l’emblema de molts manifestants. Cap dels partits representats al consistori no ha anat a la protesta, en què sí que hi ha hagut presència d’associacions de veïns i plataformes locals, com Gent de Gramenet, col·lectiu que es va quedar a les portes d’aconseguir un regidor als últims comicis.

adminGeneral3cat24.cat - Més d'un miler de persones s'han manifestat aquest dijous a la tarda a Santa Coloma de Gramenet amb el lema 'Fora polítics corruptes. Ara, el poble'. Els veïns han sortit al carrer per demanar la dissolució de l'actual equip de govern, que es paralitzin els projectes urbanístics...Santa Coloma de Gramenet