canzam_commemoracio.jpg ElPunt – La lluita més antiga que queda a Santa Coloma de Gramenet, i segurament a tot el Barcelonès Nord, es va fer conèixer en una diada de Reis d’ara fa trenta anys amb una marxa multitudin? ria a favor de la creació d’un parc urb? als terrenys de Can Zam. Ahir, mig miler de persones van commemorar aquella data, però van recordar, també, que tot i l’elevat grau de consens que hi ha ara entre Ajuntament i entitats, encara falten molts aspectes per solucionar.

Malgrat l’amenaça de pluja, unes 500 persones es van congregar ahir a la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet per commemorar el 30è aniversari de la massiva manifestació de la diada de Reis del 1976 que va reclamar un gran parc per a la ciutat. Seguint el mateix itinerari que aleshores, els manifestants van fer cap als terrenys de Can Zam, l’únic espai lliure relativament gran que queda a la ciutat i que la Plataforma de Defensa de la Serra de Marina, el Riu Besòs i Can Zam vol que esdevingui un gran parc urb? i frondós.
El grau de consens a què s’ha arribat actualment entre l’Ajuntament i la setantena d’entitats que formen part de la plataforma sobre els usos que cal donar al futur parc és, finalment, el més elevat fins ara. No obstant això, l’actitud que ahir predominava entre els manifestants era l’alegria continguda. I és que, tot i haver aconseguit bona part del que reivindiquen, encara queden punts per concretar. Un d’aquests punts és la intenció del consistori d’instal·lar un equipament metropolit? als terrenys del parc. Per Jordi Garcia, membre de la plataforma, «Santa Coloma necessita camps de futbol i piscines que podrien anar a aquesta zona». Un altre aspecte encara per determinar són els terminis que es marcaran perquè el parc sigui una realitat. «No volem esperar trenta anys més», diu Garcia, que també demana una major participació ciutadana a l’hora de definir allò que ha de ser el parc.
https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2015/07/canzam_commemoracio1.jpg?fit=175%2C159&ssl=1https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2015/07/canzam_commemoracio1.jpg?resize=150%2C150&ssl=1adminGeneralElPunt - La lluita més antiga que queda a Santa Coloma de Gramenet, i segurament a tot el Barcelonès Nord, es va fer conèixer en una diada de Reis d'ara fa trenta anys amb una marxa multitudin? ria a favor de la creació d'un parc urb? als terrenys de...Santa Coloma de Gramenet