Muriel, farem realitat el somni, perquè som imparables i perquè som el somni.

Esquerra Republicana enceta una nova etapa a Santa Coloma. A cavall entre els grans canvis polítics i socials que viu el nostre país i el trist resultat de l’independentisme colomenc a les darreres eleccions municipals, hem cregut necessari donar una nova empenta a la secció local que ens permeti encarar els nous escenaris que se’ns presenten. El canvi a l’Executiva local es produeix en aquest context. Busquem ampliar l’espai que representem, un espai progressista, que té en l’horitzó de la independència l’eina principal de transformació social.

Com a partit de profunda arrel municipalista, considerem prioritària la tasca de transformació a la nostra ciutat com a mitjà de transformació social col·lectiva del país. I ho fem a partir dels valors que inspiren el nostre ideari republicà: llibertat, democràcia, fraternitat, progrés i justícia social.
Sabem que la República Catalana és un element clau per avançar en el nostre ideari social i en la millora del benestar de tota la ciutadania. Però com a partit assembleari (des de la creació el 1931) volem construir la República des dels municipis mitjançant processos ciutadans participatius. Crear el nou país des de sota, construint entre totes i tots un municipi de drets, oportunitats, pau i esbarjo per a tothom.

Una ciutat amable amb la infància i la gent gran, que elimini les barreres arquitectòniques, que afavoreixi espais de trobada i esbarjo a tots els barris i el desenvolupament d’activitats lúdiques quotidianes a l’espai públic.
Una ciutat habitable i sostenible, amb illes de vianants i veritables zones verdes on passejar, fomentant la producció i consum d’energies renovables i els transports no contaminants, amb una xarxa de carrils bici per moure’s per la ciutat i amb les ciutats veïnes.
Una ciutat participativa, on la participació en la presa de decisions pugui ser constant. Que generi una ciutadania crítica amb esperit de governar-se. On els espais municipals puguin romandre oberts i on sigui possible l’autogestió per part de les entitats. On les entitats puguin decidir sense pressions.
Una ciutat on l’educació i la cultura siguin eix vertebrador de la integració social i base del desenvolupament ciutadà. Una ciutat que fomenti, més enllà de l’educació reglada, la passió per l’aprenentatge i la innovació. I que a nivell reglat impulsi i connecti la formació professional i universitària amb la ciutat.
Una ciutat saludable, on s’implementin programes de salut pública per afavorir hàbits de vida saludable i amb la participació de diferents àmbits.
Una ciutat solidària compromesa en l’eradicació de l’exclusió i la marginació entre el veïnat colomenc i amb la superació de les injustes estructures que generen espoli, patiment i mort als països empobrits.

La ciutat de la nova República Catalana, la ciutat del segle XXI, aquella que posa en el centre de les decisions a les persones i la seva condició ciutadana més que no pas el disseny i la burocràcia, encara estar per construir. I cal construir-la entre totes i tots. Per això creiem no Llegir més …

Via:: ERC

Tedi RocaGeneralMuriel, farem realitat el somni, perquè som imparables i perquè som el somni. Esquerra Republicana enceta una nova etapa a Santa Coloma. A cavall entre els grans canvis polítics i socials que viu el nostre país i el trist resultat de l'independentisme colomenc a les darreres eleccions municipals, hem...Santa Coloma de Gramenet

Related Posts

PERFORMANCE PER DENUNCIAR DESTRUCCIÓ DEL PATRIMONI HISTÒRIC PER PART DEL GOVERN MUNICIPAL convocada per la Plataforma Salvem la Ciutat Vella de Santa Coloma de Gramenet

PERFORMANCE PER DENUNCIAR DESTRUCCIÓ DEL PATRIMONI HISTÒRIC PER PART DEL GOVERN MUNICIPAL convocada per la Plataforma Salvem la Ciutat Vella de Santa Coloma de Gramenet

L’AJUNTAMENT INCOMPLEIX L’ACORD AMB LA PLATAFORMA  I COMENÇA A ENDERROCAR LA FAÇANA DE CAN CORONEL SENSE JUSTIFICACIÓ

L’AJUNTAMENT INCOMPLEIX L’ACORD AMB LA PLATAFORMA I COMENÇA A ENDERROCAR LA FAÇANA DE CAN CORONEL SENSE JUSTIFICACIÓ

germinia

La Fundació Germina destaca la importància d’abordar el maltractament infantil i adolescent des de la detecció dels primers indicis