Tenir una ciutat d’igualtat d’oportunitats és el motor de la nostra acció política
El 2016 està tocant a la seva fi i són dies per fer balanç. Vivim temps convulsos, cada dia ens colpegen les imatges de les diferents violències d’un món perfectament desordenat: les guerres, les persones refugiades, el terrorisme internacional, el tràfic de persones per a l’explotació i la crisi econòmica que continua asfixiant a moltíssima gent fins a l’extenuació moral en el primer món. Aquesta realitat que no ens passa desapercebuda ens estimula a lluitar per un món més just i això passa indestriablement per no deixar de somiar, pel compromís ferm amb els altres; per l’exercici de donar i rebre el que és més important perquè el món no perdi l’esperança d’un futur millor.

El balanç de l’acció municipal d’aquest any 2016 ha tingut l’estímul de lluitar contra les desigualtats que es deriven de les crisis econòmica i de valors, que continuen fent estralls a la ciutat. Els nostres desitjos, però, estan sempre per sobre dels nostres recursos i competències. Fet que ens ha portat, de la mà de la ciutadania a encetar reivindicacions justes davant altres administracions com són les places residencials per a la gent gran o el manteniment adequat de les escoles públiques.

Ja fa anys que el nostre balanç és rigorós i no paraules boniques, ja que el Pla d’Acció Municipal és un contracte que signem amb la ciutadania i per tant ens obliga a retre comptes. El 28 de juny d’enguany vam aprovar el PAM per a aquest mandat, després d’un procés participatiu ampli. I la concreció de l’acció política per al proper any està a les ordenances, preus públics i pressupost 2017 que tot just acabem d’aprovar. Moltes de les accions apuntades al PAM ja es venen desenvolupant perquè no oblidem els principis d’igualtat, llibertat i justícia social que ens guien. Així durant 2016 hem continuat amb programes com l’atenció domiciliària , la lluita contra els desnonaments o el cost de les places a les llars d’infants municipals, els programes de digitalització de les aules i de llibres de text, l’impuls a l’activitat econòmica local i la projecció metropolitana del Campus Universitari d’Excel·lència de Torribera.

Crear les condicions per tenir una ciutat d’igualtat d’oportunitats és el motor de la nostra acció política. La lluita contra la discriminació i les violències masclistes, la recuperació de la memòria històrica. Enguany hem posat en marxa la nova regidoria per a la defensa dels col•lectius LGTBI. I també la promoció i l’impuls a la cultura com un dret de ciutadania.

Al centre, les persones. Però també l’espai públic i l’economia local. Hem treballat el dia a dia per disposar d’uns carrers i places nets i endreçats. Estic convençuda, a més, que 2017 serà l’any de la Grama, la nova moneda local, que contribuirà a dinamitzar el comerç i les empreses locals dinamitzant també nous projectes d’economia col.laborativa. Al 2016, també hem tingut sorpreses ben grates com les aigües termals del barri del Fondo. Els primers estudis ens apunten Llegir més …

Via:: PSC

https://i2.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/12/Nuria6.jpg?fit=640%2C508&ssl=1https://i2.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/12/Nuria6.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tedi RocaGeneralTenir una ciutat d'igualtat d'oportunitats és el motor de la nostra acció políticaEl 2016 està tocant a la seva fi i són dies per fer balanç. Vivim temps convulsos, cada dia ens colpegen les imatges de les diferents violències d'un món perfectament desordenat: les guerres, les persones refugiades, el...Santa Coloma de Gramenet