A Barcelona, a la seu del Ciemen i en representació de tots els col·lectius i entitats adherides a la campanya, tres representants de les principals organitzacions de l'esquerra independentista –Endavant, Maulets i la CAJEI– han explicat els objectiu de la campanya:

“El que ens ha mantingut com a poble és l'esperit de resistència.” Amb aquesta premissa l'esquerra independentista catalana inicia la campanya “300 anys d'ocupació. 300 anys de resistència” amb dos objectius. D'una banda, recordar que fa 300 anys l'exèrcit borbònic va guanyar la batalla d'Almansa i, conseqüentment, la desmembració contínua dels Països Catalans fins la caiguda de Mallorca el 1715. D'una altra banda, l'objectiu és denunciar la situació de negació dels drets col·lectius que continuen patint els Països Catalans, ja que no existeix el dret d'autodeterminació que permeti decidir lliurement el futur.

Unint el passat i el present, un del portaveus ha denuncia que avui, com fa 300 anys, existeixen “botiflers que tan sols volen tractes de privilegi per part de l'ocupant”, fent referència als processos de reformes estatutàries que impedeixen un camí pactat cap a la llibertat dels Països Catalans i que, per tant, només hi ha una via per resoldre el conflicte: “la independència i el socialisme”. I que per tant ens enfrontem a una única dicotomia per resoldre la negació dels drets col·lectius: “ocupació o llibertat”.

 
El tret de sortida nacional de la campanya serà el 25 d'abril, coincidint amb la data clau de la batalla d'Almansa. S'ha convocat una jornada de lluita arreu dels Països Catalans.
 
Tot i això, a Barcelona els actes ja començaran el 23 d'abril pel seu caràcter simbòlic de defensa de la llengua i cultura catalanes. Una manifestació unitària sortirà a les 19.30 de la plaça universitat.
 
RODA DE PREMSA A VALÈNCIA

A València la roda de premsa s'ha fet a la plaça dels furs. Baix de les imponents Torres de Serrans, representants d'Endavant, Maulets i la Cajei, han explicat els motius que han dut a aquestes organitzacions, junt al Sepc i Alerta Solidària a impulsar aquesta campanya. També han explicat els eixos que es desenvoluparan en el decurs d'aquesta: llengua i cultura, territorialitat, autodeterminació i recuperació de la nostra història.

Al mateix temps s'ha informat sobre les mobilitzacions que hi ha previstes per les properes setmanes: així s'ha explicat que hi ha convocada una jornada de lluita arreu dels Països Catalans pel proper dia 25 d'abril on hi haurà diferents actes arreu de les comarques catalanes i un acte pel pròxim dia 28 d'abril a la localitat d'Almansa: aquest acte que comptarà amb la presència de diferents músics com ara Miquel Gil, Pep Gimeno el “Botifarra”, Verd Cel i Cesk Freixas, servirà per recordar que des d'aquella localitat comença l'intent de desfeta del nostre poble. S'estan organitzant autobusos des d'arreu dels Països Catalans per tal de poder ser presents en aquesta cita del 28 d'abril. El dia 30 de juny, la campanya es durà fins la ciutat de Xàtiva per recordar el tercer centenari del Decret de Nova Planta, publicat el 29 de juny de 1707.

 
Per més informació www.300anys.catcampanya.300anys (at) gmail.com

Barcelona i València 19 d'abril de 2007.

Presentació de la Campanya 300 de resistència a Barcelona i València

Barcelona i València (el Barcelonès i l'Horta),  19/04/2007

La campanya “300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència” s'ha presentat aquest matí a Barcelona i València en dues rodes de premsa simultànies.

adminGeneralA Barcelona, a la seu del Ciemen i en representació de tots els col·lectius i entitats adherides a la campanya, tres representants de les principals organitzacions de l'esquerra independentista –Endavant, Maulets i la CAJEI– han explicat els objectiu de la campanya: 'El que ens ha mantingut com a poble...Santa Coloma de Gramenet