La reivindicació del salari mínim a Catalunya no és nova. En aquest mateix Ple Municipal, el mes d’octubre de 2016 es va aprovar (amb els vots del PSC, SG, GE-ICV-EUiA i PP) la iniciativa d’ ”Anem a mil”. Una iniciativa ciutadana que reivindica un salari digne per a totes les persones que treballen al nostre país.

El salari mínim interprofessional per a tot l’estat espanyol està establert, pel 2016, en 655,20 € al mes per 14 pagues, insuficient per cobrir les despeses mínimes a les quals ha de fer front una persona per poder viure a les ciutats catalanes i molt per sota també de les recomanacions de la Carta Social Europea (CSE), que propugna un salari mínim equivalent al 60% del salari mitjà del territori.

A Catalunya, el salari mitjà al 2015 va ser de 2.136,5 euros, segons dades del INE difoses a mitjans de març. D’acord amb la recomanació de la CSE, això conduiria a un salari mínim de 1.098,77 € per 14 pagues.

Necessitem un món laboral més just, per aconseguir una societat més justa. Cal reduir les desigualtats salarials i la precarietat laboral Els sous de les ocupacions més ben remunerades són gairebé un 400% més elevats que el Llegir més …

Via:: Grup Municipal Gent d’Esquerres ICV-EUiA

Tedi RocaGeneralLa reivindicació del salari mínim a Catalunya no és nova. En aquest mateix Ple Municipal, el mes d'octubre de 2016 es va aprovar (amb els vots del PSC, SG, GE-ICV-EUiA i PP) la iniciativa d' ”Anem a mil”. Una iniciativa ciutadana que reivindica un salari digne per a totes...Santa Coloma de Gramenet