MOCIÓ DEL CASAL D’AMISTAT AMB CUBA “JOSÉ SÁNCHEZ” DE SANTA COLOMA DE GRAMENET, QUE PRESENTEN ELS GRUPS MUNICIPALS SOM GRAMENET, GENT D’ESQUERRES-ICV-EUIA I PSC, CONTRA EL BLOQUEIG DELS EEUU CONTRA CUBA

Proposta de moció i declaració institucional a favor de l’aixecament del bloqueig polític, econòmic, comercial i financer per part dels Estats Units d’Amèrica contra el bloqueig a Cuba, per tal que sigui substanciada davant el Ministeri de Relacions exteriors i el Govern de l’estat espanyol amb el text següent:

Exposició de motius

Ja han passat 21 mesos des de que el president dels Estats Units Obama qualifiqués el bloqueig contra Cuba d’obsolet, ancorat en el passat, una peça de la Guerra Freda, i reconegués que no ha funcionat pels objectius històrics dels Estats Units. Malgrat els avenços de les relacions entre Cuba i els Estats Units en aquests darrers dos anys, el bloqueig es manté inalterable perjudicant la qualitat de vida dels cubans i les cubanes.

Es calcula que el bloqueig li ha costat a la illa despeses per un valor de 125.873 milions de dòlars.

Aquest 26 d’octubre l’Assemblea General de Nacions Unides tornarà a votar la “Necessitat de posar fi al bloqueig econòmic, comercial i financer imposat pels Estats Units d’Amèrica contra Cuba”. En 24 ocasions el bloqueig ha estat condemnat per l’Assemblea General de Nacions Unides, l’any passat la votació contra el bloqueig a Cuba va obtenir 191 vots a favor, pràcticament la unanimitat de la cambra.

Per aquests motius, els Grups Municipals SOM Gramenet, GE-ICV-EUiA i PSC de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, a instàncies del Casal d’Amistat amb Cuba “José Sánchez”, presenta la següent proposta de resolució,

El Plenari de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ACORDA:

  1. Mostrar el seu suport a l’aixecament del bloqueig comercial i financer que el Govern dels Estats Units d’Amèrica mantenen contra Cuba i es manifesta a favor d’unes relacions basades en el respecte a la legalitat internacional, la pau, la sobirania nacional, la llibertat i la cooperació entre ambdós estats.
  1. Fer arribar al Govern de la Generalitat i al Govern de l’Estat Espanyol la necessitat que en les seves relacions amb les Institucions dels Estats Units d’Amèrica expressin la condemna pel manteniment del bloqueig econòmic, financer i comercial a Cuba, així com els encoratgi a derogar, el més aviat possible, les lleis Helms Burton i Torricelli.
  1. Lliurar aquesta resolució als consolats i ambaixades de Cuba i Estats Units ubicades a Catalunya i a la resta de l’estat espanyol.

Santa Coloma de Gramenet, a 24 d´octubre de 2016

Llegir més …

Via:: Grup Municipal Gent d’Esquerres ICV-EUiA

Tedi RocaGeneralMOCIÓ DEL CASAL D'AMISTAT AMB CUBA “JOSÉ SÁNCHEZ” DE SANTA COLOMA DE GRAMENET, QUE PRESENTEN ELS GRUPS MUNICIPALS SOM GRAMENET, GENT D'ESQUERRES-ICV-EUIA I PSC, CONTRA EL BLOQUEIG DELS EEUU CONTRA CUBA Proposta de moció i declaració institucional a favor de l'aixecament del bloqueig polític, econòmic, comercial i financer per part...Santa Coloma de Gramenet