elpunt.cat – Educació suprimeix els estudis i argumenta que la mesura correspon a una «reorganització»

Escola Oficial d'Idiomes

El curs vinent, l’EOI de Santa Coloma no impartirà classes de català. Aquesta és una de les conseqüències de la «reorganització» d’estudis que està fent el Departament d’Educació i que ha afectat a més les EOI de Terrassa i l’Hospitalet, on s’eliminen també aquests estudis. Fonts del departament van explicar ahir que la supressió dels cursos de català -que en el cas de Santa Coloma es van iniciar ja fa vuit anys- no respon a problemes econòmics, sinó a un canvi de plantejament que busca adaptar-se «a la política lingüística».

Al centre colomenc, situat a les portes del parc de Can Zam, hi havia fins ara 40 places de català aproximadament -de nivell D-, que es dividien en dues classes. Segons Educació, aquestes places estaran «reservades i garantides» a dos centres de l’EOI de Barcelona: el de Drassanes i el de la Vall d’Hebron. Per tant, són places que «no perillen», però la situació sí que provocarà que els alumnes s’hagin de desplaçar més del compte per seguir els estudis de català. Tot i així, des d’Educació s’assegurava ahir que els estudiants que feien classes de català a Santa Coloma no eren de la ciutat. «No hi havia gaires alumnes en aquests centres [en referència també als de l’Hospitalet i Terrassa] i la gran majoria no era d’aquests municipis», van explicar fonts del departament. «Els estudiants ja es desplaçaven abans», van assegurar les mateixes fonts. Pel que fa als professors de català afectats per aquest reajustament d’estudis a l’EOI de Santa Coloma, el Departament d’Educació va assenyalar que també seran traslladats als dos centres de Barcelona, tot i que fonts pròximes l’escola de Santa Coloma explicaven ahir que seran «recol·locats» al mateix centre realitzant altres tasques.

Signatures en contra

Fa unes setmanes, quan es va conèixer la notícia que l’escola d’idiomes perdia els estudis de català, els alumnes van iniciar una campanya de recollida de signatures per mostrar la seva disconformitat amb la mesura impulsada per la Generalitat. Els estudiants van arribar a recollir més de 600 signatures que ja han fet arribar al Departament d’Educació.

Amb el reajustament, els estudiants de l’Hospitalet també compartiran amb els de Santa Coloma els centres de Drassanes i la Vall d’Hebron. Els de Terrassa podran anar a la ciutat veïna, Sabadell.

La supressió dels estudis de català a l’EOI de Santa Coloma té conseqüències a la comarca, que es queda sense l’ensenyament de la llengua -més enllà dels centres de Normalització Lingüística-. I és que el centre colomenc era l’únic que els impartia, de tot el Barcelonès Nord.

adminGeneralelpunt.cat - Educació suprimeix els estudis i argumenta que la mesura correspon a una «reorganització»El curs vinent, l'EOI de Santa Coloma no impartirà classes de català. Aquesta és una de les conseqüències de la «reorganització» d'estudis que està fent el Departament d'Educació i que ha afectat a més les...Santa Coloma de Gramenet