marato2015-diabetis-obesitat

La Fundació La Marató de TV3 ha repartit 9,4 milions d’euros, corresponents a l’edició del 2015 del programa, entre 34 projectes de recerca sobre diabetis i obesitat, dues de les malalties metabòliques més freqüents a Catalunya. Els 57 investigadors premiats van rebre els ajuts en un acte que va tenir lloc ahir, 3 de novembre, a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears.

Els treballs que impulsa La Marató 2015 són els més ben valorats dels 136 que es van presentar a la convocatòria. Dels 34 projectes premiats, n’hi ha 16 en què participen investigadors de la Universitat de Barcelona o d’instituts de recerca participats per la UB.

Relació de projectes guardonats el 2015 vinculats a la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona:

Activació del teixit adipós marró i reducció de la ingesta mitjançant la modulació de la carnitina palmitoiltransferasa 1 per lluitar contra l’obesitat

Dra. Dolors Serra Cucurull (Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació UB), Dra. Núria Casals Ferré (Facultat de Medicina I Ciències de la Salut UB)
250.000 €

Control sistèmic i teixit específic per a receptors nuclears de la resistència a la insulina induïda per l’obesitat

Dra. M. del Carmen Caelles (Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació UB), Dra. Annabel Valledor (Facultat de Biologia UB), Dra. Mercedes Ricote Pacheco (CNIC)

400.000 €

Intervenció educativa en escolars per fer front a l’obesitat i promoure la salut cardiovascular en adolescents espanyols: un assaig controlat i aleatoritzat per grups

Dra. Rosa M. Lamuela (Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació UB – FBG), Dra. Gloria Santos (Foundation for Science, Health and Education), Dr. Juan Miguel Fernández (CNIC)

399.728,75 €

Font de la notícia: UB-WEB

Filed under: Llegir més …

Via:: Blog dels CRAI Biblioteques de Farmàcia i del Campus de l’Alimentació

Tedi RocaGeneralLa Fundació La Marató de TV3 ha repartit 9,4 milions d'euros, corresponents a l'edició del 2015 del programa, entre 34 projectes de recerca sobre diabetis i obesitat, dues de les malalties metabòliques més freqüents a Catalunya. Els 57 investigadors premiats van rebre els ajuts en un acte que va...Santa Coloma de Gramenet