Neu en Santa Coloma

gramenet.cat – Hi ha restriccions de trànsit al carrer de Santiago Rusiñol, a l’avinguda d’Anselm de Riu i a l’avinguda Ramon Berenguer, entre d’altres punts de la ciutat, el que està afectant el servei de les diferents línies d’autobusos en aquests zones de Santa Coloma.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha activat el Pla Bàsic d’Emergència Municipal en fase d’alerta en primer nivell motivat per les intenses nevades que s’estan produint i que estan afectant a diferents punts de la ciutat, sobretot la part més alta. El Pla l’executa Protecció Civil-Policia Local, el cos de Bombers i els Mossos d’ Esquadra.

Durant aquest matí, els serveis municipals de l’Ajuntament han pujat diferents contenidors amb més de 4.500 quilos sal, a diferents punts de Can Franquesa, la part més alta de la ciutat, per escampar-la amb l’objectiu de facilitar els desplaçaments i l’accés a les vies on està afectant més la neu.

Així mateix, per causa de la neu i gel, s’ha hagut de tallar al trànsit al carrer d’Anselm de Riu amb avinguda de Francesc Macià, el carrer de Santiago Rusiñol amb l’avinguda Catalunya, carrer de Navarra amb Santiago Rusiñol, carrer de Sants amb Isaac Albéniz, i també a l’avinguda Ramon Berenguer arribant al carrer de Garcilaso de la Vega, entre d’altres punts de la ciutat; per aquest motiu s’està veient afectat el servei d’autobusos en aquestes zones, concretament hi ha afectació a les línies B-30, B-20, B-27, 800, B-21, B-17, 801, 802, 14, 16, 19 i 31, entre d’altres. Segons TUSGSAL, si el temporal continua s’haurà d’interrompre totalment el servei d’aquestes línies.

Per altra banda, l’Ajuntament de Santa Coloma també ha activat el protocol especial de serveis socials per casos de baixada de temperatura, nevada o forta pluja, respecte a les persones sense sostre, per informar-les de la possibilitat d’allotjar-les en una pensió.

L’Ajuntament recomana als ciutadans i ciutadanes extremar les precaucions en elements exteriors i limitar l’accés a les zones directament afectades per l’emergència.

Consells per a la ciutadania davant nevades, glaçades o onades de fred

Segons la Direcció General de Protecció Civil:

 • Cal fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació
 • Cal extremar les precaucions en cas d’haver d’agafar el cotxe. Si us hi heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l’estat de la xarxa viària a través de:
  • telèfon d’informació ciutadana, 012
  • web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.cat/transit
  • portal de la mobilitat: www.mobilitat.net
  • el web www.gencat.cat/hivern/nevades/cat/ en què també podreu conèixer les prediccions meteorològiques.
 • En cas de qualsevol tipus d’emergència: trucar al telèfon 112
adminGeneralgramenet.cat - Hi ha restriccions de trànsit al carrer de Santiago Rusiñol, a l'avinguda d'Anselm de Riu i a l'avinguda Ramon Berenguer, entre d'altres punts de la ciutat, el que està afectant el servei de les diferents línies d'autobusos en aquests zones de Santa Coloma.L'Ajuntament de Santa Coloma de...Santa Coloma de Gramenet