El proper dissabte 28 de juliol es celebrarà a Santa Coloma de Gramenet la diada nacional de Cuba. Cada any, les entitats de solidaritat amb Cuba de Catalunya agrupades a la plataforma contra el bloqueig Defensem Cuba organitzen la celebració del 26 de Julio, que commemora l’inici de la Revolució cubana.

 
Per al poble cubà, el 26 de juliol és una data transcendental, doncs suposa el començament de la transformació cap a una societat justa, igualitària i independent. L’origen de la celebració d’aquesta diada prové de l’assalt al quarter Moncada, situat a Santiago de Cuba, el 26 de juliol de 1953, emmarcat en la lluita contra el règim tirà instaurat pel Coronel Fulgencio Batista amb el cop d’Estat del 10 de març de 1952.
 
Enguany, el Casal d’Amistat amb Cuba José Sánchez i la Brigada Julio Antonio Mella són els encarregats d’organitzar la celebració aquest esdeveniment a Santa Coloma de Gramenet.
 
L’acte es realitzarà al Parc Europa a l’alçada del carrer Dr. Ferran.
 
Al matí es podrà gaudir d’activitats per als més petits i d’una xerrada sobre les aportacions de la Revolució Cubana, seguida per un dinar popular. A la tarda es realitzarà una Xerrada sobre la Alianza Bolivariana para América – ALBA i una mostra de cultura catalana i cubana.
 
A la nit tindrem un sopar cubà i un espectacle per celebrar el trentè aniversari del Casal, concloent amb un concert de Los Barrankillos i punxa discs.
 
El Casal d’Amistat amb Cuba José Sánchez, amb 30 anys d’història, continua creant projectes de cooperació i solidaritat amb Cuba. Alguns dels eixos fonamentals del seu treball són l’enviament de material de difícil accés per a Cuba, per culpa del bloqueig dels EEUU i la difusió de la realitat de la societat cubana, distorsionada per la majoria de mitjans de comunicació.
 
adminGeneralEl proper dissabte 28 de juliol es celebrarà a Santa Coloma de Gramenet la diada nacional de Cuba. Cada any, les entitats de solidaritat amb Cuba de Catalunya agrupades a la plataforma contra el bloqueig Defensem Cuba organitzen la celebració del 26 de Julio, que commemora l'inici de la...Santa Coloma de Gramenet