alt Els candidats i candiadates d’ICV-EUiA per a les properes eleccions municipals, que es van presentar ahir al Museu Torre Balldovina, van manifestar la voluntat de recuperar la transparència a l’Ajuntament i van reclamar polítiques socials i una democràcia més participativa. A part de conèixer la candidatura, els 140 assistents a l’acte de presentació van poder escoltar les paraules de Siscu Sánchez, cap de llista de la coalició ecosocialista. “La candidatura és jove, capaç i diversa. En el seu conjunt, és equilibrada. Ningú els ha promès un sou o una cadira, estan aquí perquè estimen la ciutat”, va dir Sánchez. En referència a la joventut d’alguns candidats, Sánchez va afegir: “El futur també és seu i només cal donar-los una oportunitat. Estan disposats a assumir un compromís i una responsabilitat i també els acompanyen a la llista els antics candidats de la coalició com Loli Gómez o Ferran Saro i el primer alcalde de la democràcia, Lluís Hernández”.
Seguint els comentaris d’alguns dels seus companys i comapanyes de la candidatura sobre la falta de transparència al consistori, el cap de llista va voler deixar clar que ICV-EUiA “no té res a amagar” perquè en 30 anys de democràcia no ha tingut ni un sol imputat per corrupció i va afirmar que Santa Coloma “ha de ser exemplar en transparència”. Siscu Sánchez va assegurar que cal una altra manera de fer política i que l’Ajuntament necessita un canvi. En el seu torn, Joan Herrera, secretari general d’ICV i diputat al Parlament de Catalunya, va mostrar el seu suport a la candidatura i va incidir en aquesta idea: “La candidatrura d’ICV-EUiA és l’única de Santa Coloma capaç de recuperar un Ajuntament amb més compromís social i proximitat” -i va afegir- “ICV-EUiA té la manera de fer política que demana la gent”. Per la seva banda Mercè Civit, portaveu d’EUiA i diputada al Parlament de Catalunya, va felicitar el grup municipal d’ICV-EUiA per haver defensat “la transparència” i la “democràcia” i es va mostrar convençuda que “Santa Coloma passarà a una nova època amb polítiques d’esquerres”.
Pepi Sánchez, una de les regidores sortints del grup municipal d’ICV-EUiA, va expressar el seu suport als seus companys i companyes de llista i va demanar que el proper 22 de maig “s’acabi amb la majoria socialista que tant mal ha fet a la ciutat”. En el seu discurs polític, el regidor Àngel Pla, va enumerar el perjudicis de 20 anys de majoria socialista i va alertar que “el PSC canvia de cares però no de polítiques” mentre que, el seu futur relleu, Xavier Pujols, número 4 a la llista, va exigir que “la vergonya del cas pretòria” es converteixi en rebel·lia a les urnes. “El PSC ha limitat espais per tal que la gent digués alguna cosa, volien controlar la ciutat” -afirmava Pujols- “Us demano que feu un pas endavant per aquesta candidatura”, va concloure.
EL RELLEU HONEST
En l’acte de presentació de la llista d’ICV-EUiA la regidora Loli Gómez, cap de llista en les eleccions municipals del 2003 i del 2007, va anunciar públicament davant la ciutadania el seu comiat de la política institucional. “Representar la gent amb un càrrec públic al teu Ajuntament és el millor que et pot passar”, va dir Gómez abans d’agrair el suport rebut en tots aquests anys. La dirigent ecosocialista, però, va matisar: “No em jubilo del tot”, ja que en una segona fila continuarà donant suport a la coalició. “Jo no sóc el teu substitut, perquè senzillament ets insubstituïble, amb el teu compromís i la teva capacitat d’indignar-te contra qualsevol injustícia”, va dir-li Sánchez. Aquest també va elogiar els altres dos històrics dirigents comunistes: l’exalcalde Lluís Hernández i Ferran Saro. “Com la Loli, tots dos van sortir de l’Ajuntament com van entrar. Són exemple d’honestedat i no deixaran mai de fer política”, va concloure el cap de llista.

adminGeneralEls candidats i candiadates d'ICV-EUiA per a les properes eleccions municipals, que es van presentar ahir al Museu Torre Balldovina, van manifestar la voluntat de recuperar la transparència a l'Ajuntament i van reclamar polítiques socials i una democràcia més participativa. A part de conèixer la candidatura, els 140...Santa Coloma de Gramenet