El grup municipal d’ICV-EUIA ha assegurat que existeix “un fort desequilibri” entre les places d’escoles bressol ofertades als diferents barris de Santa Coloma. “Hi ha barris que tenen dues escoles i altres que no en tenen cap”. Segons els regidors, la llar d’infants de Les Oliveres era una de les actuacions incloses en el Pla d’Acció Municipal 2007-2011 que no s’acabarà en aquest mandat i que es desconeix la seva posada en funcionament.
L’organització explica que el barri de Les Oliveres és històricament un barri amb escassos serveis que queda apartat d’altres barris amb més recursos. Aquesta llunyania implica que el trajecte sigui “molt llarg” per aquelles famílies del barri que han de portar els infants a les escoles bressol més properes. Sovint no són els pares o les mares els que s’encarreguen de portar els fills i filles a l’escola sinó els avis i les àvies, que tenen cura dels seus néts i netes en determinats moments del dia. “La llunyania i el trajecte és especialment penós per a aquestes persones carregades amb els cotxets”, es queixa el grup.

EFICÀCIA PER LES OLIVERES

Davant d’aquesta situació, ICV-EUIA vol acabar amb “la manca d’eficàcia” que ha demostrat el govern municipal en els darrers anys i exigeix que es tinguin més en compte les actuacions previstes al Pla d’Acció Municipal. “Per a quan l’escola bressol a Les Oliveres?” -es pregunten- “Les Oliveres necessiten ja l’escola bressol, promesa i planificada però sembla que va per llarg”, lamenten. (Podeu veure més amunt les fotos de l’estat d’execució de les obres on s’ha de construir la futura escola bressol al web www.iniciativa.cat/santacoloma).
Respecte la recent posada en funcionament de les escoles bressol municipals L’Ànec (al barri del Riu) i La Sargantana (barri del Raval) el grup es mostra satisfet però, en el seu moment, ja va retreure al govern municipal que la gestió privada “no vetllarà per la qualitat del servei” sinó pels interessos econòmics. (Vegeu notícia relacionada al web).
adminGeneralEl grup municipal d'ICV-EUIA ha assegurat que existeix 'un fort desequilibri' entre les places d'escoles bressol ofertades als diferents barris de Santa Coloma. 'Hi ha barris que tenen dues escoles i altres que no en tenen cap'. Segons els regidors, la llar d'infants de Les Oliveres era una de...Santa Coloma de Gramenet