El grup municipal Gent d’Esquerres ICV-EUiA presentarà en el Ple del 30 de gener una moció de suport del Món Local Català amb la Campanya “Casa Nostra és Casa Vostra”. Es tracta de fer palès la greu crisi humanitària a la que assistim des de l’estiu de 2015 com a conseqüència del desplaçament forçat de centenars de milers de persones que escapen de l’horror de la guerra esperant una vida digna.

Des del primer moment, la majoria dels ens locals catalans han mostrat la seva predisposició a acollir persones refugiades, malgrat no disposar de les competències d’asil, i han dedicat recursos per ajudar-les mitjançant la campanya d’emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per ajudar les persones que cerquen refugi a Europa, i sensibilitzar sobre la situació en què viuen i les causes que han provocat la seva fugida.

Però, la majoria dels governs europeus i les institucions internacionals i de la Unió Europea han incomplert els acords signats sobre refugi i asil, mentre la societat civil catalana reaccionava mostrant la seva solidaritat activa, mobilitzant-se.

A més, l’arribada d’aquestes persones ha estat aprofitada pels moviments d’extrema dreta de diversos països per provocar com sempre la por al diferent, moltes vegades seguides aquestes polítiques de tancament de fronteres i estigmatització de les persones refugiades per Governs europeus.

En aquest sentit, la Comissió Antifeixista 27 de Gener, de la que participa tant Iniciativa per Catalunya Verds, com Esquerra Unida i Alternativa, ha posat aquest any l’accent en aquest fet i la pujada dels moviments xenòfobs a Europa que cal combatre.

Per això, el grup municipal presentarà aquesta moció per adherir Santa Coloma a la campanya Casa Nostra és Casa Vostra, conformada per milers de persones a títol individual, col·lectius, moviments socials, ONG, empreses del sector cultural, amb l’objectiu de denunciar la situació que viuen les persones refugiades i migrants, tot demanant polítiques d’acollida reals i efectives a les institucions, sota el lema ‘volem acollir’.

Pots signar el manifest de la campanya Llegir més …

Via:: Grup Municipal Gent d’Esquerres ICV-EUiA

Tedi RocaGeneralEl grup municipal Gent d'Esquerres ICV-EUiA presentarà en el Ple del 30 de gener una moció de suport del Món Local Català amb la Campanya “Casa Nostra és Casa Vostra”. Es tracta de fer palès la greu crisi humanitària a la que assistim des de l'estiu de 2015 com...Santa Coloma de Gramenet