Avui dimecres 21 de Gener, l’Assemblea local d’Esquerra Unida i Alternativa de Santa Coloma de Gramenet presenta un Informe sobre la participació ciutadana i el pluralisme polític a la ciutat al Síndic de Greuges, Rafael Ribó aprofitant la seva visita a la ciutat.
Santa Coloma forma part de l’Observatori Internacional de Democràcia Participativa i ha pres part en tots el Fòrums Locals nascuts de la trobada de Porto Alegre, i ha rebut distincions internacionals pel procés participatiu sobre de Can Zam, i l’alcalde ha sortit en els mitjans de comunicació pel procés participatiu del PAM.
Des d’ Esquerra Unida i Alternativa de Santa Coloma considerem:

·         Que la presència institucional en aquests àmbits no es correspon a la realitat de la Participació a la ciutat.
·         Diverses actuacions i fets distorsionen la participació ciutadana com a pilar bàsic de la democràcia i que al nostre parer estableixen un marc de baixa qualitat democràtica
·         Que les entitats ciutadanes tenen molts obstacles  per poder difondre les seves activitats i les organitzacions politiques són discriminades i pateixen restriccions en la llibertat d’expressió.
·         Que algunes actuacions responen a un marc legal anterior a la Constitució Espanyola de 1.978, atès que pel fet de ser-hi membre d’una organització política es pateix  discriminació, i que hi ha arbitrarietat intencionada. Es nega el pluralisme polític.
·         Que no s’estableix un criteri uniforme i transparent a l’hora de sancionar; diverses entitats i partits en surten sancionats, d’altres gaudeixen d’un “mirar cap a altre costat”.
 
Es per aquests motius que:
Ens adrecem als Síndic de Greuges denunciant aquests fets i sol·licitem una visió objectiva, una Auditoria imparcial de la situació de la Participació Ciutadana i política a Santa Coloma de Gramenet.
Volem regularitzar i normalitzar una situació que considerem anòmala. Moltes de les actuacions i situacions que expliquem han estat formulades com a queixa al Defensor de la Ciutadania de la ciutat, i la resposta ha estat ambigua i sense intenció de reconduir la situació.
De la mateixa forma ens adreçarem a l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa, demanant-li que deixi en suspens la participació com a membre de Santa Coloma de Gramenet, i sol·licitem que elabori una Auditoria sobre la situació de la Participació Ciutadana .
Deixem en suspens la nostre participació com a membres del Consell General de Ciutat. Demanem canvis profunds que el facin un òrgan de veritat participatiu i vinculant, així com la reactivació de totes les Comissions del Consell de Ciutat.
 
Santa Coloma de Gramenet, 21 de Gener 2009
 

 

adminGeneralAvui dimecres 21 de Gener, l'Assemblea local d'Esquerra Unida i Alternativa de Santa Coloma de Gramenet presenta un Informe sobre la participació ciutadana i el pluralisme polític a la ciutat al Síndic de Greuges, Rafael Ribó aprofitant la seva visita a la ciutat.Santa Coloma forma part de l'Observatori Internacional...Santa Coloma de Gramenet