Més de 1.500 persones celebren la gran festa ciutadana en el parc dels Pins del barri del Raval

Un any més la Diada ha estat una acció transformadora per desfer prejudicis, especialment els vinculats amb l’Islam

Emmarcada en el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) és una mostra de la col·laboració i de les sinergies creades entre agents comunitaris

Els barris de la Serra d’en Mena de Santa Coloma de Gramenet han celebrat la segona edició de la Diada de la Primavera al parc dels Pins (motocròs), en mig d’un ambient festiu i de comunió entre els veïns, agents comunitaris, entitats i ciutadans del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa. Sota el lema “Diada de la Primavera de la Serra d’en Mena, salut i convivència als barris”, s’ha emmarcat en el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) impulsat per l’Obra Social ”la Caixa”, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Fundació Integramenet.

Amb l’adrenalina encara recorrent les seves venes per l’èxit d’aquesta segona edició, els responsables del Projecte ICI destaquen que, accions com aquesta demostren “les ganes de reivindicar espais de trobada en positiu, la col·laboració, cada cop més intensa i cada cop amb més naturalitat, entre agents comunitaris que fa tant no tenien cap tipus de relació”.

Han estat més de 1.500 participants en les 30 activitats organitzades per les entitats de la Serra d’en Mena. A més, “La Diada de la Primavera ha estat una acció transformadora per desfer prejudicis, especialment els vinculats amb l’Islam”, explica Cristina Martín, un dels tècnics que treballen a ICI. Tanmateix, “ha generat espais de relació inèdits que impactaran en positiu en la convivència dels barris”, senyala Martín.

Llegeix també: Diada de la Primavera 2016: acte de presentació

CRÒNICA DE LA DIADA DE LA PRIMAVERA EN XIFRES

23 associacions ciutadanes, 4 centres educatius, 11 serveis i equipaments municipals, 2 centres de salut i gairebé 80 organitzadors, veïns del barri —quasi el doble que l’any passat-, han treballat intensament per donar forma a la Diada de la Primavera de 2016.

La jornada va arrencar a les 10.00 del matí amb les activitats de la marxa nòrdica i el Cros del motocròs, la primera milla urbana de la Serra d’en Mena. La cursa va aglutinar 200 corredors, sobretot infants i joves, que van competir per categories en mig d’un ambient molt esportiu, ‘fair play’ i sana competició.

Més de 350 persones van realitzar les 7 proves de la Gimcana de la Serra d’en Mena. Infants, joves i grans van construir la piràmide dels aliments saludables, van aprendre tècniques de primers auxilis o es van atrevir a jugar a les paraules castelleres, per tal d’omplir el seu passaport que els acreditava com a participants de l’activitat.

El Jardí del barri va ser un altre dels espais amb més afluència de públic. Amb la grandíssima intervenció de l’artista colomenc Milu que va acompanyar una acció duta a terme per més de 250 infants de les Escoles Gaudí, Tanit i Unamuno, l’Escola Bressol Els Pins i l’Oratori Tajdid.

Durant la Diada, també hi va haver un moment Llegir més …

Via:: Serra d’en Mena

Tedi RocaGeneralMés de 1.500 persones celebren la gran festa ciutadana en el parc dels Pins del barri del Raval Un any més la Diada ha estat una acció transformadora per desfer prejudicis, especialment els vinculats amb l'Islam Emmarcada en el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) és una mostra de la col·laboració i...Santa Coloma de Gramenet