elpunt.cat – Una vintena de veïns dels barris de la zona nord de Santa Coloma van entregar ahir a l’Ajuntament les 63 al·legacions i les 3.500 signatures en contra del projecte urbanístic que els afecta. Tot i que la nova alcaldessa, Núria Parlón, va anunciar dilluns la suspensió del pla, els veïns en demanen la retirada definitiva.

A Gigante

Els veïns van arribar en comitiva a la plaça de la Vila des del barri de Singuerlín, punt de partida i un dels més afectats de la zona nord pel projecte urbanístic que va idear l’exalcalde Bartomeu Muñoz. Duien caixes de cartró pintades de color negre en forma de caixes de morts -«Aquestes són les nostres vides», s’hi podia llegir- on guardaven les al·legacions i les 3.500 signatures recollides el darrer mes en contra del pla urbanístic.

Malgrat que, des de dilluns, els veïns estan «més esperançats» -Parlón va anunciar la suspensió del projecte-, no se’n refien i exigeixen la seva «supressió definitiva». «No volem que se suspengui el pla, volem que es retiri», va explicar ahir Maribel Tomás, una de les 109 propietàries afectades pel projecte. «Valorem bé el fet que la nova alcaldessa hagi manifestat la seva intenció de tenir-nos en compte, però nosaltres exigim que se suspengui definitivament», hi va afegir.

Els veïns esperen que l’Ajuntament els convoqui per explicar què pensen fer amb vista al futur, ja que, segons ells, durant el procés inicial d’afectació hi va haver «manca d’informació pública i absència de participació ciutadana». L’Ajuntament no va voler fer ahir cap tipus de declaració sobre aquest tema.

«Completar» el barri

En el ple del mes de setembre passat, l’Ajuntament va aprovar la modificació del pla general metropolità (PGM) que permetia executar un dels últims grans projectes de Muñoz: la remodelació del sector nord (Singuerlín, Can Franquesa i Les Oliveres). El projecte, que aleshores només va ser ratificat pel grup municipal del PSC, havia de servir per «completar» els barris de muntanya. El pla incloïa la construcció de 763 pisos (el 72% de protecció oficial) i 9.600 metres quadrats de zones verdes. El projecte es completava amb la creació de dos connectors verds, un camí de ronda i una guarderia pública al CEIP Primavera.

El projecte urbanístic està suspès des de dilluns, igual que l’àrea residencial estratègica (ARE) del barri dels Safaretjos i el de la Ciba III.

adminGeneralelpunt.cat - Una vintena de veïns dels barris de la zona nord de Santa Coloma van entregar ahir a l'Ajuntament les 63 al·legacions i les 3.500 signatures en contra del projecte urbanístic que els afecta. Tot i que la nova alcaldessa, Núria Parlón, va anunciar dilluns la suspensió del...Santa Coloma de Gramenet