Fondo Comerç i ACI

elpunt.cat – El Fondo Comerç ha abandonat l’Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI), l’organisme que engloba les entitats de botiguers dels eixos comercials de Santa Coloma, després de molts mesos de mala maror. Els problemes econòmics i la falta d’entesa entre els representants de les dues entitats han provocat la separació, dibuixant una situació difícil per un àmbit, el comerç, que és l’actiu econòmic més important de la ciutat. Des de l’ACI es diu que se separen perquè no comparteixen «interessos».

La renúncia a pertànyer a l’ACI es va fer efectiva a la junta directiva de dimecres -en què hi estan representats els tres eixos comercials, Fondo, Singuerlín i Centre-, tot i que la situació de mala maror ve de lluny. Tot apunta que un dels principals esculls és l’econòmic i la distribució de les quotes que paguen els socis del Fondo Comerç -que en són també de l’ACI- i que fins ara era cobrada i repartida per l’agrupació (dels 28 euros que paguen els associats del Fondo, 13,5 euros van a parar a l’ACI). Fondo Comerç va demanar poder gestionar les seves quotes a partir d’aquest any, però va tenir la negativa de l’ACI i una contraoferta que apujava, segons fonts properes als botiguers del Fondo, la quantitat de diners que havien de pagar. Els problemes econòmics -el dèficit de l’ACI l’ha obligat a hipotecar el local-, juntament amb les desavinences personals, han accelerat una ruptura que era gairebé anunciada.

Des de l’ACI s’assegura, però, que el que passa «únicament» és que no es «comparteixen els interessos». El seu president, Josep Colldeforns, explica que l’agrupació vol treballar en la línia de crear centres d’excel·lència i que el Fondo Comerç no hi creu. «Si no pugem al tren, desapareixerem», augura Colldeforns, el qual assegura que «el nou pla de treball» és «necessari i positiu». Colldeforns també diu que Fondo Comerç «sempre tindrà les portes obertes de l’ACI».

El panorama que deixa la ruptura de les dues entitats posa en perill el sector, que és l’actiu més important que té Santa Coloma, faltada de teixit industrial, i la continuació de l’associacionisme comercial. Fondo Comerç marxa de l’ACI amb 121 socis. Ara per ara no se sap quants d’aquests socis es donaran de baixa de l’agrupació, que ha anat perdent afiliats en els últims anys. Per la seva banda, des de l’Ajuntament s’ha declinat valorar aquesta ruptura al·legant que es tracta d’un conflicte entre dues entitats privades.

Antonijoan també se’n dóna de baixa

«L’ACI actual no té res a veure amb la dels inicis.» Amb aquestes paraules Antoni Antonijoan, que en va ser el president durant sis anys, en justificava ahir la seva sortida. «La meva botiga està al Fondo i jo he optat per continuar vinculat amb el Fondo Comerç», va dir. Antonijoan va lamentar una situació que «qui més perjudica és el mateix comerç». «Sento llàstima per la divisió que s’ha creat. El que haurien de fer les entitats de botiguers és ressuscitar l’esperit dels primers anys de l’ACI, de treballar conjuntament per defensar els interessos col·lectius», va dir. Antonijoan també va lamentar que l’actual junta s’hagi desmarcat de la línia que durant anys va tenir l’ACI, editant una revista mensual i organitzant activitats a la ciutat. «Enguany no s’ha fet ni la campanya de Nadal», va alertar l’expresident.

adminGeneralelpunt.cat - El Fondo Comerç ha abandonat l'Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI), l'organisme que engloba les entitats de botiguers dels eixos comercials de Santa Coloma, després de molts mesos de mala maror. Els problemes econòmics i la falta d'entesa entre els representants de les dues entitats han...Santa Coloma de Gramenet