Nuria Parlon i el seu equip incompleixen una moció del consistori mentre presenten la proposta al Parlament i la Diputació

SOM Gramenet i Gent d’Esquerres-ICV-EUiA vam presentar una moció al Ple de gener perquè l’Ajuntament engegués un nou programa per reaprofitar els aliments excedents dels menjadors escolars de la ciutat, i que aquests aliments es destinessin a col·lectius en risc social. La moció va ser aprovada gràcies al vot favorable d’una part de l’oposició i l’abstenció del PSC.

Nou mesos després, incomplint ja els terminis d’execució del programa (una prova pilot durant el primer semestre de 2016 i aplicar tot el programa al segon semestre), el tinent d’alcaldessa Diego Arroyo i el regidor Luís Fuentes ens han comunicat que l’Ajuntament no durà a terme el programa.

La moció també incloïa acords per desenvolupar campanyes de difusió sobre el malbaratament alimentari, i segons les paraules dels dos regidors, aquests acords sí que es duran a terme.

En contra d’això, després de la moció presentada a l’Ajuntament, el PSC va proposar al Parlament una llei contra el malbaratament alimentari, i ara està duent la mateixa proposta a la Diputació.

SOM Gramenet i Gent d’Esquerres-ICV-EUiA volem denunciar l’incompliment descarat de l’acord principal de la moció. Considerem que realitzar únicament campanyes de difusió és una estratègia de màrqueting del PSC, que deixa al consistori en una posició molt negativa al no donar exemple en les seves pràctiques, negant l’execució del programa de reaprofitament d’aliments. La mostra més clara que la única voluntat d’aquest govern és la bona imatge del PSC, és haver-se abstingut a la moció de l’Ajuntament, copiar-nos la idea i presentar-la al Parlament i a la Diputació, i posteriorment incomplir-la al seu propi Ajuntament. Un govern amb majoria absolutista, tant com per negar-se a complir uns acords de ciutat.

Exigim, com a grups municipals promotors del projecte, l’aplicació de tots els acords de la moció presos pel consistori, i en primera instància el programa de reaprofitament d’aliments. El malbaratament alimentari és un problema mundial que es reflecteix a cada municipi. A Catalunya es llencen cada dia 260.000 tones de menjar en bon estat, quantitat que pot alimentar a més de mig milió de persones. El 21% de la població de Catalunya actualment està sota el llindar de risc de pobresa, i Sta. Coloma és una ciutat especialment afectada pels baixos nivells de renda familiar, és per això que considerem que solucions a nivell local com aquesta poden ajudar a revertir les situacions d’injustícia i vulnerabilitat.

SOM Gramenet i Gent d’Esquerres-ICV-EUiA

14 d’octubre de 2016, Sta. Coloma de Gramenet

Llegir més …

Via:: Grup Municipal Gent d’Esquerres ICV-EUiA

Tedi RocaGeneralNuria Parlon i el seu equip incompleixen una moció del consistori mentre presenten la proposta al Parlament i la Diputació SOM Gramenet i Gent d'Esquerres-ICV-EUiA vam presentar una moció al Ple de gener perquè l'Ajuntament engegués un nou programa per reaprofitar els aliments excedents dels menjadors escolars de la...Santa Coloma de Gramenet