Avui 21 de setembre es celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer. Des de l’any 1994 s’aprofita aquesta data per conscienciar de la importància de la recerca per combatre aquesta malaltia i del paper que fan les persones que cuiden als malalts que la pateixen. La campanya d’enguany, precisament, està dedicada als cuidadors.
En la Primera Conferència Ministerial de la OMS sobre l’Acció Mundial sobre la Demència es va estimar en 47,5 milions el total de casos d’aquesta malaltia en tot el món. Es preveu que aquesta xifra incrementi a causa de l’envelliment de la població.

A la nostra Facultat, l’Alzheimer és una de les línes d’investigació del Grup de Recerca en Envelliment i Neurodegeneració (GREN). Fa un parell d’anys, al nostre blog destacàvem l’estudi sobre els efectes neuroprotectors de la proteïna sirtuïna 1 en ratolins amb Alzheimer liderat per la Dra. Mercè Pallàs, investigadora principal del GREN.

Trobareu més informació sobre aquesta malaltia:

Filed under:

Llegir més …

Via:: Blog dels CRAI Biblioteques de Farmàcia i del Campus de l’Alimentació

Tedi RocaGeneralAvui 21 de setembre es celebra el Dia Mundial de l'Alzheimer. Des de l'any 1994 s'aprofita aquesta data per conscienciar de la importància de la recerca per combatre aquesta malaltia i del paper que fan les persones que cuiden als malalts que la pateixen. La campanya d'enguany, precisament, està...Santa Coloma de Gramenet