Gent d’Esquerres denuncia la proposta de supressió del jutjat de violència contra les dones a Santa Coloma de Gramenet

El Grup Municipal Gent d’Esquerres-ICV-EUiA presentarà una Moció al Ple del pròxim 28 de novembre rebutjant contundentment la deslocalització del jutjat de violència masclista a Santa Coloma de Gramenet. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fet una proposta al govern de l’estat perquè canviï la demarcació i suprimeixi així alguns jutjats de violència contra les dones (VIDO) d’arreu el territori català que cedirien les seves competències a jutjats de municipis pròxims, com en el nostre cas és el de Badalona.

Considerem que aquesta proposta vulnera la protecció institucional a les dones en situació de risc per violències a la nostra ciutat, i prima altres jurisdiccions, considerant menor la que afecta a les dones. L’argument que s’exposa és l’escassa càrrega de treball que alguns jutjats de VIDO tenen a les quatre províncies catalanes, quan la realitat és que pateixen grans col·lapses per manca de recursos humans i materials. Només a la província de Barcelona setze d’aquests jutjats perdrien les seves competències.

Així mateix, des del nostre grup municipal volem destacar les accions iniciades des del primer moment per Catalunya Si que es Pot, al Parlament, i En Comú Podem, al Congrés, per evitar que aquest despropòsit pugui tirar endavant.

Santa Coloma de Gramenet, 16 de novembre 2016

Llegir més …

Via:: Grup Municipal Gent d’Esquerres ICV-EUiA

Tedi RocaGeneralGent d'Esquerres denuncia la proposta de supressió del jutjat de violència contra les dones a Santa Coloma de Gramenet El Grup Municipal Gent d'Esquerres-ICV-EUiA presentarà una Moció al Ple del pròxim 28 de novembre rebutjant contundentment la deslocalització del jutjat de violència masclista a Santa Coloma de Gramenet. El...Santa Coloma de Gramenet