El Grup Municipal Gent d’esquerres-ICV-EUiA s’ha pronunciat en contra de l’aprovació inicial del Pressupost per 2017, així com de les Ordenances Fiscals i preus públics pel mateix exercici. El Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma del mes d’octubre tirava endavant les dues propostes amb el vot desfavorable de tots els grups de l’oposició. Obert el període d’al·legacions, el nostre grup farà a més una trobada ciutadana per recollir les propostes de les persones que hi vulguin aportar la seva opinió.

Quan parlem d’Ordenances i Preus Públics, entenem que hi ha dos debats diferenciats: el model de tarifació i la visió que les Ordenances Fiscals han de ser eines en constant adaptació, susceptibles de modificar-se amb els canvis socials i les polítiques que implementem. El model de tarifació que es va presentar “ no és equitatiu i no garanteix la universalitat dels serveis”, remarquem al Ple. No hi ha prou en tenir equipaments i serveis, hem de garantir que tothom pugui accedir independentment del seu nivell de renda. Per això és necessari ara més que mai aplicar la Tarifació Social a Santa Coloma, que és perfectament compatible amb un sistema de beques en els serveis on ara no s’està aplicant. Defensem un model que tingui preus variables segons la capacitat econòmica del i de les contribuents, contemplant les característiques de la nostra població.

El nostre grup ja va presentar una moció en aquest sentit al Ple de maig que no va prosperar i que ara tampoc s’ha recollit a la proposta. Per això, lluny de renunciar al debat, hem proposat una trobada oberta a la ciutadania per recollir propostes que puguin millorar les ordenances. I presentarem un cop més com al·legacions:

  • establir bonificacions en l’IBI per la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic/elèctric d’energia solar
  • introduir el recàrrec de l’IBI d’ús residencial als immobles que després d’una execució hipotecària es trobin desocupats permanentment –una proposta recollida de la PAH-.
  • declarar les llibreries espais d’interès cultural i incentivar la seva presencia a la ciutat

En parlar del Pressupost 2017 veiem un context que empitjora i unes propostes de l’equip de govern que passen per mantenir les prestacions socials sense augmentar-les. Tampoc veiem canvis de base per abordar la crisis més enllà de reajustaments de les partides. No podem entendre ni compartir que s’insisteixi en el pagament del deute als bancs prioritzant l’amortització -que no la reducció de d’aquest deute- quan aquests diners de marge haurien de tenir una destinació social per necessitat. Valorem positivament que es vulgui fer un esforç d’explicació pública del pressupost per fer-lo més accessible a la ciutadania. Lamentem però que no s’hagi fet dins l’Ajuntament convocant un ple extraordinari per tractar el pressupost i les Ordenances en profunditat o, com proposem fa temps, fer un ple obert fora de l’Ajuntament per debatre sobre l’estat de la ciutat. “Valorem positivament que el pressupost es posi a consideració ciutadana durant trenta dies, el mateix període de temps que les ordenances fiscals i els preus públics, i demanem que es faci un esforç d’explicació i informació a Llegir més …

Via:: Grup Municipal Gent d’Esquerres ICV-EUiA

Tedi RocaGeneralEl Grup Municipal Gent d'esquerres-ICV-EUiA s'ha pronunciat en contra de l'aprovació inicial del Pressupost per 2017, així com de les Ordenances Fiscals i preus públics pel mateix exercici. El Ple de l'Ajuntament de Santa Coloma del mes d'octubre tirava endavant les dues propostes amb el vot desfavorable de tots...Santa Coloma de Gramenet