En resposta a les declaracions del regidor de Serveis Socials, Raúl Moreno, del 16 de maig al bloc de Jordi Corachán, Gramenet 2.0, en què en síntesi afirmava que a Santa Coloma no es passa gana, ja que, entre altres serveis, existeixen tres menjadors socials, volem manifestar el següent:

  1. Els tres menjadors a què es refereix el regidor no compleixen les característiques mínimes per qualificar-los de menjador públic dedicat a atendre els veïns i veïnes que tenen greus necessitats socials i de subsistència: no permeten fer els tres àpats mínims diaris ni tampoc durant tots els dies de la setmana; en general no són gratuïts sinó que ofereixen menús lleugerament més barats que en un bar i, a més, el seu accés és molt restringit, com ho prova, per exemple, que haguem d’atendre des del menjador social de l’Ateneu persones derivades pels Serveis Socials d’aquest ajuntament.
  2. El fet mateix que, des del grup Menjar per a Tothom, de l’Ateneu Popular Julia Romera, estiguem atenent cada vegada més persones de la ciutat que acudeixen a nosaltres per poder menjar o obtenir aliments és la millor demostració que els programes i les ajudes municipals dirigides a les persones que passen privacions a la ciutat són insuficients. Per això demanem un menjador públic, el qual, juntament amb altres serveis bàsics com dutxes, rentadores, un espai d’aixopluc, etc., podrien donar forma a un Servei Integral de Recursos Bàsics, que garantís la satisfacció de les necessitats bàsiques a tot veí i veïna.

Santa Coloma de Gramenet, 17 de maig de 2012

http://www.ateneusantacoloma.cat

adminGeneralEn resposta a les declaracions del regidor de Serveis Socials, Raúl Moreno, del 16 de maig al bloc de Jordi Corachán, Gramenet 2.0, en què en síntesi afirmava que a Santa Coloma no es passa gana, ja que, entre altres serveis, existeixen tres menjadors socials, volem manifestar el següent:Els...Santa Coloma de Gramenet