Segona Trobada Comunitària Serra d'en Mena Programació Comunitària

Ja la tenim aquí. El procés ha estat llarg, moltes les hores de reunions i feina, però per fi la Programació Comunitària de la Serra d’en Mena ha pres forma. Una forma primerenca i encara sotmesa a molts canvis, ja que estem parlant d’un document obert al qual li manquen encara moltes aportacions. En tot cas, la Biblioteca del Fondo ha acollit el dijous 14 de juliol a les set de la tarda la Segona Trobada Comunitària de la Serra d’en Mena, acte que ha servit per mostrar als veïns i agents del barri les línies mestres de la Programació Comunitària.

L’acte l’ha obert Lluis Fuentes, regidor de Drets Socials de l’ajuntament de Santa Coloma, el qual ha destacat el caràcter col·lectiu del projecte i ha continuat amb la intervenció de Mònica Sas, referent de l’Obra Social de Catalunya Caixa, qui ha repassat la trajectòria del Projecte ICI arreu del país.

A continuació ha pres la paraula Martín Miralles, coordinador del Projecte d’Intervenció Comunitària. En primer lloc ha expressat la seva satisfacció per l’èxit de participació del projecte, demostrat en el fet que un 14 de juliol per la tarda la sala de la Biblioteca del Fondo estès plena de gom a gom. Després ha volgut expressar el seu profund agraiment a l’equip del Projecte ICI per la feina feta, un camí ple de “somriures i llàgrimes”, per acabar recordant que la feina només acaba de començar i convidant els veïns a continuar aportant idees a partir del setembre.

Seguidament ha parlat l’Ivan Alvarado, de la direcció tècnica del Projecte ICI. Alvarado ha volgut reivindicar la importància del trebbal col·lectiu i col·laboratiu, sobrfetot en temps de paràlisi política i social com els actuals. “Si no som capaços d’articular-nos com a societat, no podrem cambiar-la”, ha dit, i ha convidat als veïns a continuar treballant. “Aquesta és la seva història i volem de participin d’ella”, ha recordat.

Els tres eixos d’acció extrets de la Monografia Comunitària han estat els protagonistes seguidament. La Lara Delgado, tècnica del Projecte ICI ha presentat l’àmbit pertanyent a la Comunitat Educadora i ha donat pas a l’Àngel Oreja, Cap del Servei d’Educació, quie ha començat recordant le sintervencions esforços en clau educativa en la Serra d’en Mena. La principal lliçó, ha explicat és la importància del treball en equip, que tothom s’involucri en aquest pas “del món escola al món educatiu”. Tot i així ha destacat que encara queda per fer, ja sigui des del punt de vista geogràfic, com centrar-se més en el barri del Fondo, com des del punt de vista d’implicació de les famílies en les activitats de la comunitat educativa.

Segona Trobada Comunitària Serra d'en Mena Programació Comunitària

El següent torn de paraula ha correspost a la Laia Tordera, tècnica del Projecte ICI, qui ha presentat les claus de del segon àmbit d’actuació, Barri Saludable, i ha cedit la paraula a Montse Jara, treballafdora social del CAP Santa Rosa. Llegir més …

Via:: Serra d’en Mena

https://i1.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/07/II-Trobada-Comunitaria-SerradenMena.jpg?fit=568%2C320&ssl=1https://i1.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/07/II-Trobada-Comunitaria-SerradenMena.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tedi RocaGeneralJa la tenim aquí. El procés ha estat llarg, moltes les hores de reunions i feina, però per fi la Programació Comunitària de la Serra d'en Mena ha pres forma. Una forma primerenca i encara sotmesa a molts canvis, ja que estem parlant d'un document obert al qual li...Santa Coloma de Gramenet