creamat_t

  • Calendari d’activitats matemàtiques per a alumnes on teniu una relació dels diferents concursos matemàtics, tallers, etc. (calendari)
  • C2EM (Congrés Català d’Educació matemàtica), impulsat per la FEEMCAT, que es va realitzar els dies 11, 12 i 13 de juliol a la Facultat de Matemàtiques de la UB (més informació). Properament, al web del mateix congrés, trobareu indexades les actes de les comunicacions, tallers, taules, etc.
  • Ja s’ha obert la inscripció al vídeoMAT 2017 i estarà oberta fins el 6 de març de 2017. En un futur pròxim us enviarem un correu específic amb més informacions (Web vídeoMAT)
  • El proper diumenge 30 d’octubre el MMACA, de 10 a 14 h., organitza a la seva seu de Cornellà el Dia de Martin Gardner (més informació). També amb la col·laboració del MMACA es realitzarà el proper 12 de novembre la 2a jornada lúdico-matemàtica a l’Hospitalet de Llobregat (més informació).
  • La Jornada anual d’ADEMGI es realitzarà a Girona el dissabte 22 d’octubre de 10 a 14 hores (més informació).
  • La XIX Jornada d’ABEAM es farà a Barcelona el dissabte 5 de novembre de 9 a 18 h (més informació)
  • La FEEMCAT organitza per tercer any el Programa Bojos per les matemàtiques, curs adreçat a alumnat de 1r de batxillerat. La inscripció està oberta fins el 23 d’octubre. (més informació). També FFEMCAT organitza els tallers Anem x + matemàtiques per a alumnat de 4t d’ESO. Alguns ja han començat, com els gestionats per ABEAM o APAMMS, però d’altres tenen encara la inscripció oberta (més informació)
  • Les proves Cangur es realitzara en 16 de març de 2017. El període d’inscripció, per a tots els nivells, romandrà obert del 10 de novembre de 2016 al 17 de genr de 2017. Trobareu més informació, aixó com de l’Olitele i l’Olimpíada Matemàtica, al web del Cangur (www.cangur.org)
  • Ja podeu descarregar el Calendari matemàtic 2016-17 elaborat per Societat d’Educació Matemàtica Al-Khwarizmi (descàrrega)

Continuem amb les nostres recomanacions d’activitats publicades a l’ARC.

Educació primària Educació secundària
Construïm amb policubs
(http://apliense.xtec.cat/arc/node/30450)
Amb aquesta activitat, construirem, mirarem i copiarem figures amb un material molt utilitzat a les escoles com són els policubs. El seu ús senzill permetrà, fins i tot als més petits, construir i a partir de l’observació endinsar-se al món de la geometria i l’espai.
Polígons regulars de paper
(http://apliense.xtec.cat/arc/node/30459)
S’adjunten esquemes i vídeos per tal que els alumnes puguin construir diferents polígons regulars a partir d’un quadrat de paper, plegant i fent algun tall. Pot ser considerada una activitat en ella mateixa o servir com a introducció per estudiar més a fons aquests polígons. També pot ser útil si es volen treballar mosaics, polígons inscrits (per estudiar aproximacions al nombre pi, per exemple) o altres construccions geomètriques.

I us convidem Llegir més …

Via:: CRP

https://i1.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/10/creamat_t-150x150.png?fit=150%2C150&ssl=1https://i1.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/10/creamat_t-150x150.png?resize=150%2C150&ssl=1Tedi RocaGeneralCalendari d'activitats matemàtiques per a alumnes on teniu una relació dels diferents concursos matemàtics, tallers, etc. (calendari) C2EM (Congrés Català d'Educació matemàtica), impulsat per la FEEMCAT, que es va realitzar els dies 11, 12 i 13 de juliol a la Facultat de Matemàtiques de la UB (més informació). Properament, al...Santa Coloma de Gramenet