Alternativa Jove-Joves d’EUiA fem un homenatge al Che. Un homenatge a la persona i al revolucionari. Un reconeixement compromès per donar a conèixer qui fou als joves i a la societat catalana. El que el Che va defensar continua plenament vigent: el compromís, la justícia social, l’internacionalisme i el socialisme..

Lluitador per un món nou

El Che Guevara és present pel que va defensar, practicar i construir. El nostre homenatge no és nostàlgic, es de compromís per a transformar el món. Poques persones del segle XX han suscitat un interès tan universal i apas­sionat per a joves i grans, al mateix temps que interpretacions diverses de les seves idees i del significat real de la seva opció de vida i ideologia revolucionaria. El Che s’ha convertit en un símbol i en un referent per als militants i moviments revolucionaris i antiimperialistes d’arreu del món. Una referència pel que va dir i pel que va fer.

El Che no és una imatge del passat, ni un mite per adorar, ni una samarreta nostàlgica pel present, com alguns han pretès des de la seva mort. Lluitar per un nou món –com va fer el Che- i aconseguir unes societats d’homes i dones lliures en una terra habitable és present. Un present que suposa compromís i lluita, idees i valors.

Al segle XXI hi ha les injustícies contra les quals rebel·lar-se, les polítiques neoliberals generen noves desigualtats i les agressions imperialistes i guerres contra pobles i països continuen. Però també hi ha moviments, realitats i esperances als cinc continents, especialment a Amèrica Llatina: Cuba, Veneçuela, Bolívia, Equador, Nicaragua, que confirmen que la història està en mans dels seus pobles i que requereixen d’un nou internacionalisme.

Alternativa Jove-Joves d’EUiA fem nostre el compromís i la lluita per unes societat igualitàries, i les idees i els valors per a transformar la realitat.

Compromís i lluita de la gent jove, dels moviments socials i de l’esquerra transformadora, per una societat més justa. Accions i mobilitzacions per a canviar les coses, per incrementar la consciencia crítica i per fer créixer l’organització popular, per tal d’aconseguir els drets de la joventut i dels pobles.

Idees i valors convertides en propostes i en pràctiques d’esquerres. Igualtat, solidaritat, internacionalisme, la necessitat de l’estudi, potenciar la cultura, el dret a la terra, els drets de la joventut, els drets socials i els drets de la gent treballadora…

Com va dir el Che “el present és de lluita, el futur es nostre”.

Coneguem al Che i vine amb nosaltres, val la pena

El 9 d’octubre de 1967 van assassinar el Che Guevara a Bolívia. Ja han passat 40 anys, però el Che viu en la rebel·lia dels joves i en les lluites per la justícia social i l’alliberament nacional.

19 d'Octubre

  • 22:30h. inauguració exposició i documental
  • 23:00h. Actuació de José Merino (Victor Jara, Sivio, i cançons revolucionaries i de combat)
  • I després música (mestissatge, ska, reggae, rumba…), mojitos i daiquiris.

ORGANITZAN: ALTERNATIVA JOVE, EUiA SANTA COLOMA, BAR LINEA 1

lloc: Bar Linea 1 c/Sant Josep, 48

 

adminGeneralAlternativa Jove-Joves d’EUiA fem un homenatge al Che. Un homenatge a la persona i al revolucionari. Un reconeixement compromès per donar a conèixer qui fou als joves i a la societat catalana. El que el Che va defensar continua plenament vigent: el compromís, la justícia social, l’internacionalisme i el...Santa Coloma de Gramenet