Logo 3

Millorar la gestió de la dosi de medicaments per a pacients amb funció renal disminuïda, en atenció primària i especialitzada, és el principal objectiu de la Guia de consens per a l’ús de medicaments en insuficiència renal, una innovadora eina en línia per als professionals de la salut que es presentarà dimecres, 4 de maig, a les 12 hores, a l’aula Ramón y Cajal de l’Edifici Històric de la UB.

En l’acte de presentació, que presidirà el rector, Dídac Ramírez, hi participaran M. José Gaspar, cap del Servei d’Ordenació i de Qualitat Farmacèutiques del Departament de Salut; el degà de la Facultat de Farmàcia, Joan Esteve de Sagrera; Marian March, professora del Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i cap del Grup de Farmàcia Pràctica de la Universitat de Barcelona; M. Dolores del Pino i Alberto Martínez, presidenta i expresident, respectivament, de la Societat Espanyola de Nefrologia (SEN); la professora M. Àngels Via, del Grup de Farmàcia Pràctica de la Universitat de Barcelona; José Luis Llisterri, president de la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària; Francesc Llambí, membre del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, i el professor Albert Torres, adjunt al Vicedeganat Acadèmic de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona.

Entre els usuaris de les oficines de farmàcia, un de cada tres pacients polimedicats i més grans de 65 anys presenta algun grau de deteriorament de la funció renal, segons un estudi elaborat pel Grup de Farmàcia Pràctica de la Universitat de Barcelona. Alhora, l’estudi constata que, en aquest grup de pacients, un de cada dos medicaments prescrits necessitaria un ajust de dosi per garantir-ne la seguretat en el pacient.
Aquesta guia de consens referma la idea que la seguretat del pacient és un dels pilars de la qualitat assistencial, i és el resultat d’un conveni de col·laboració impulsat pel Grup de Docència i Recerca de Farmàcia Pràctica de la Universitat de Barcelona i la Societat Espanyola de Nefrologia (SEN) per promoure la formació, la recerca i la col·laboració entre metges i farmacèutics en l’ús segur dels medicaments en pacients.

Aquesta nova eina, destinada als professionals sanitaris, s’ha elaborat a partir d’analitzar els medicaments més dispensats en la farmàcia comunitària. Per desenvolupar un portal en línia per a la guia, s’ha dut a terme un projecte de transferència de coneixement amb la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la UB. Aquesta nova plataforma esdevé una eina pràctica i de gran utilitat per valorar l’ús segur dels medicaments, proposar ajustos posològics i impulsar la pràctica col·laborativa entre professionals sanitaris.

Font de la notícia: Llegir més …

Via:: Blog dels CRAI Biblioteques de Farmàcia i del Campus de l’Alimentació

Tedi RocaGeneralMillorar la gestió de la dosi de medicaments per a pacients amb funció renal disminuïda, en atenció primària i especialitzada, és el principal objectiu de la Guia de consens per a l'ús de medicaments en insuficiència renal, una innovadora eina en línia per als professionals de la salut que...Santa Coloma de Gramenet