7 de març: Dona, trenca les cadenes! [07/03/2008]

Gramenet del Besòs (Barcelonès Nord) 

Des de l’Assemblea de Joves de Gramenet del Besòs (AJGB) i l’assemblea de Maulets, el jovent independentista i revolucionari, per segon any consecutiu realitzem un sgeuit d’activitats en el marc del 8 de Març, dia de la dona treballadora.

Enguany, divendres 7 de Març, realitzarem una performance on s’escinificaran diferents àmbits on la dona és discriminada en l’actualitat. Tot seguit, donarà inici una cercavila amb torxes i batucada pels carrers del centre de la ciutat. Això serà a les 19.30h a la Plaça de la Vila, acabant a la Plaça de Montserrat Roig (antics safaretjos). Allà es farà lectura del manifest redactat per la Plataforma Revolucionària 8 de Març, i es llegiran diferents poemes feministes, d’entre els quals llegirà l’activista i poeta local, Gabriel Andrés.

El lema que hem triat és: “Trenca es cadenes!”. Aquest lema ve a dir, i encoratjar al conjunt de les dones treballadores, que les pròpies dones i el conjunt de la societat hem de trencar amb els rols establerts pel patriarcat, amb el llenguatge sexista encara present, la violència de gènere, fer front a les agresisons de la ultradreta i l’esglèsia, com ara en la reivindicació del dret a l’avortament, el dret al propi cos i la llibertat sexual. Entenem però, que aquetsa lluita no s’ha d’emmarcar en una sola data, sinóq ue s’ha d’entendre com una lluita del dia a dia, perquè cada dia ha de ser 8 de març.

Per això:

Cada dia és 8 de Març

Dia de la dona treballadora

TRENCA LES CADENES

– Performance

– Marxa de torxes amb batucada

– Lectura de poesies a la Plaça Montserrat Roig (antics safaretjos)

Divendres 7 de Març

19.30h Plaça de la Vila

Gramenet del Besòs (Santa Coloma de Gramenet)
 
 

adminGeneral7 de març: Dona, trenca les cadenes! Gramenet del Besòs (Barcelonès Nord)  Des de l'Assemblea de Joves de Gramenet del Besòs (AJGB) i l'assemblea de Maulets, el jovent independentista i revolucionari, per segon any consecutiu realitzem un sgeuit d'activitats en el marc del 8 de Març, dia de...Santa Coloma de Gramenet