La Diada de l’11 de Setembre és el dia que reivindiquem les nostres llibertats, les nostres institucions, el nostre autogovern i el nostre dret a l’autodeterminació. Celebrem aquest dia vinguem d’on vinguem, parlem la llengua que parlem, com a expressió d’un sol poble. Reivindiquem espais de diversitat i transversalitat, on es referma el compromís amb el dret a decidir del poble català i la necessitat d’exercir aquest dret mitjançant un referèndum com a únic camí per resoldre democràticament el conflicte obert amb l’Estat i per avançar cap a la sobirania de Catalunya.

Un any més, commemorem la Diada en un context europeu a la defensiva. La crisi dels refugiats, l’ascens de forces d’ultradreta i xenòfobes, fan molt més necessària l’articulació de les forces polítiques i socials d’esquerres i progressistes. A l’Estat seguim patint una profunda crisi econòmica, els drets socials i les llibertats amenaçades, i una ofensiva continuada contra l’autogovern de Catalunya significada en l’atac desproporcionat a la immersió lingüística.

Des de ICV Santa Coloma hem promogut i hem participat, i així ho seguirem fent, en espais unitaris institucionals i socials en favor del dret a decidir amb la voluntat ferma de continuar treballant conjuntament, amb rigor polític i també jurídic, perquè la ciutadania de Catalunya pugui votar lliurament el seu futur. Un futur sustentat en la justícia social, la sostenibilitat i la radicalitat democràtica. Considerem que la llibertat de Catalunya per decidir el seu futur es indestriable d’un projecte de país que supera les desigualtats socials, amb una economia ecològica, amb igualtat real entre homes i dones, i neta de corrupció. I no renunciem a que sigui possible.

A Santa Coloma de Gramenet ens trobarem diumenge, com cada any, a la Plaça de la Vila. I, a més, per celebrar el 40è aniversari del primer 11 de Setembre que es va commemorar, el 1976, tornarem a Sant Boi en un acte obert dins l’espai polític de la confluència on reivindicar el catalanisme popular.

Força Diada!

Llegir més …

Via:: ICV

Tedi RocaGeneralLa Diada de l'11 de Setembre és el dia que reivindiquem les nostres llibertats, les nostres institucions, el nostre autogovern i el nostre dret a l'autodeterminació. Celebrem aquest dia vinguem d'on vinguem, parlem la llengua que parlem, com a expressió d'un sol poble. Reivindiquem espais de diversitat i transversalitat,...Santa Coloma de Gramenet